Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Броварах пройшла лекція президентки “Let’s Do It, Ukraine!”


В Броварах пройшла лекція президентки “Let’s Do It, Ukraine!”
Минулої середи, 14 грудня, в Броварах відбувся безкоштовний тренінг «Активізація місцевих громад задля вирішення локальних соціальних проблем». Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на питання: як мотивувати громаду до дій та як співпрацювати з органами місцевого самоврядування. Організатором виступили представники громадської організації «Українській Центр Інтелектуального Розвитку».

Тренінг був проведений в рамках проекту «Поширення вдалих практик місцевого активізму в громадах Київської області» за підтримки Школи ефективного ОСББ. За словами Андрія Саука, місцевого депутата та співзасновника Школи ефективного ОСББ, для проведення лекції серед міст Київської області вибір пав на Бровари та Ірпінь. “Чому саме Бровари? Тому що наше місто – на першому місці в області щодо активного громадського руху серед населення”, – зазначає пан Андрій.

Під час майже тригодинної лекції, разом із тренером-експертом Юлією Мархель, яка є президентом ГО «Let’s do it, Ukraine!», було розглянуто різні ситуації щодо активізації місцевої громади та актуальні питання:

-Як реалізувати соціальний проект – від проблеми до вирішення;
-Як активізувати громаду;
-Як мотивувати громаду та представників влади для спільної реалізації соціальних проектів;
-Як відбувається взаємодія з місцевим муніципалітетом, громадськими організаціями, бізнес структурами та ЗМІ – особливості та форми взаємодії;
-Які канали комунікації з місцевими громадами (онлайн та офлайн платформи) використовуються для вирішення локальних соціальних проблем;
-Звітність перед громадою та партнерами.

Своїми враженнями від тренінгу поділилася громадська активістка Вікторія Ткачук: “Ця лекція показала, що люди зазвичай активізуються, коли проблема міста торкається саме них. Але з часом вони поступово втягуються в загальні проблеми і стають справжнім громадським рухом. А ще люди йдуть за лідерами. Лідери в нашому місті є. І змінити його на краще можна, якщо знати засоби співпраці з владою та свої права”.

Маєш право знати

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031