Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Відтепер учні вчитимуться до липня: МОН визначило тривалість навчального року


Відтепер учні вчитимуться до липня: МОН визначило тривалість навчального року

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписала листа, в якому визначено структуру нового навчального року, зокрема, його початок 1 вересня та завершення не пізніше як 1 липня.

Документ передбачає, що структура навчального року та строки проведення канікул у новому навчальному році встановлюватимуть загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з органами управління освітою.

Навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності має розпочатись 1 вересня і закінчитись не пізніше як 1 липня наступного року.

Передбачено, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою за 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин (карантин чи температурний режим).

Школи мають встановити тривалість навчального тижня на весь навчальний рік у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом.

Якщо навчальний тиждень буде п’ятиденний, відпрацювання уроків по суботах не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів.

Відпрацювання по суботах не дозволяється навіть з метою надолуження навчального матеріалу чи продовження канікул та скорочення опалювального сезону.

Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів, учні 4, 9 та 11 класів складатимуть державну підсумкову атестацію. Перелік предметів для державної підсумкової атестації, форму та терміни її проведення буде затверджено додатково.

У Міносвіти зазначають, що загальноосвітні навчальні заклади спільно з органами державної влади та органами місцевого самоврядування прийматимуть рішення щодо карантину, припинення чи продовження навчального процесу з поважних причин.

Кількість фактично проведених вчителями уроків може бути меншою від попередньо запланованої. У такому випадку навчальний заклад та вчителі обов’язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмета в повному обсязі за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання.

Менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати, повідомляє портал osvita.ua.

Освіта.ua

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Гість Світлана 3 травня 2018 08:10
    • Не подобається
    • -100
    • Подобається
    Вчителі весь рык то на курсах(під час навчального року), то на екскурсіях Коли хворіють, то заміняють їх взагалі не інші вчителі з даного предмету, а будь-хто(аби ті в класі тихенько сиділи та займалися своїми справами). То карантини по 3-4 неділі(а діти під час карантину не хворіють). А потім вчись до липня, надолужуй недодане вчителями самостійно(та й подане ними аби-як- також самостійно. Про яку якість освіти тут автор" блеєт"? Зате вчителям постійно за ці "заслуги" підвищують зарплатню, вони можуть місяцями хворіти і їм це оплатиться(при тому, що не в бюджеті ти хворіти не можеш взагалі, інакше або виженуть, або заплатять копійки і нічого в суді не доведеш, лише витратишся).
    Якщо вже можна вчитися самостійно віддалено, то від школи потрібні лише програми та підручники і список та час здачі контрольних. Не думаю, що вчителям у такому разі варто взагалі щось платити. А діти не витрачатимуть свого золотого часу задурно аби як на різний непотріб, батьки не здаватимуть безкінечно на різні потреби школи. Та й для спілкування завжди можна з друзями зустрітися і провести час, як сам хочеш...
    1. Оксана 3 травня 2018 14:22
      • Не подобається
      • +151
      • Подобається
      Світлано, хто на що вчився, як говорять. Перш, ніж це писати, просто спробуйте провести хоч один урок. У всіх високорозвинених державах освіта добре фінансується.
      1. Нина 5 травня 2018 20:31
        • Не подобається
        • -12
        • Подобається
        Шановна, Оксана. На кожній роботі є своє навантаження, і ви вчителі скаржитесь ще на зарплату? Ви попрацюйте начальником пошти і спробуйте вести учотність пенсій, соціальних виплат, продажу газет і товарів за зарплатою меншою в половина від своєї. Так не скаржітся на життя, місяць відпуску вам достатньо. Тим паче тепер вчителя так навчають в школі, що батьки винуждені давати дітей до них же на на додаткові уроки.
        1. Клієнт пошти 6 травня 2018 21:11
          • Не подобається
          • +21
          • Подобається
          Начальником пошти, кажете? Укрпоштою користуюся виключно тоді, коли треба відправити листа рекомендованого, бо іншого варіанту немає. Доставка, на відміну від інших служб (не буду згадувати, щоб не вважали за рекламу), від 5 днів і вище, а ціни - хай бог боронить.
          У мене давня історія нелюбові з Укрпоштою, ще з початку 2000-х, коли кожен п'ятий номер журналу приходилося вибивати з працівників відділення (фігурально висловлюючись). Допомагало тільки звернення у столицю. Тоді вже начальник відділу доставки шукала мене по місту. Про те, як штампом розбили штекер від зарядного, вже не буду згадувати.
          Так що структуру треба міняти докорінно, як це зараз роблять зі школою. А ось що вийде з цього експерименту над дітьми - побачимо за 11 років. І повірте моєму досвіду - краще не буде. Діти зараз вже вчитися не хочуть, бо інтернет та смартфони їм очі застують. Росте покоління, вражене цифровим дибілізмом. І це не їхня провина, а батьків, які купляють їм телефони вартістю у дві ваших зарплатні. Поки не буде у сім'ї культу знань та читання книг - ніяка фінська чи будь-яка інша система не допоможе. І навіть вчителі, так би мовити, старої школи, які мають та можуть дати знання, будуть безсилі. А на підході покоління молодих вчителів, які у педвузи потрапили зі 110 балами, бо туди беруть навіть таких. І ви ще не раз за наступні два десятиліття згадаєте мої слова.
    2. Дарья 3 травня 2018 17:09
      • Не подобається
      • +127
      • Подобається
      Шановна Світлана! Я, звісно, одразу вибачусь, але вчителі такі ж люди, як і всі.
      Дуже прикро, що ви не поважаєте роботу вчителя!
      Якби ви вчилися так, як треба, той мудрість би була своя!
      Ваша українська просто жахлива!
      1. Богдан 6 травня 2018 10:10
        • Не подобається
        • +24
        • Подобається
        Шановна Даріє! Ваша українська, мабуть, ще жахливіша. Це видно з того, як Ви написали українською своє власне ім'я та звернення до Світлани (українською необхідно писати "Світлано"). Правду кажуть - інколи краще промовчати, ніж говорити.
    3. Василь 4 травня 2018 21:40
      • Не подобається
      • +16
      • Подобається
      Про якість вашої освіти можна судити по "знанню" мови викладу.
    4. Гість 1 5 травня 2018 14:42
      • Не подобається
      • +76
      • Подобається
      Правильно! Скасувати екскурсії - нічого дітей серед навчального процесу ще й до культури привчати. І карантини всі скасувати - хворий - не хворий - приходь до класу та зарази інших. Тоді лікарям роботи буде повно і вони не дарма будуть гроші отримувати. Вони ж теж бюджетники. От тільки чому ці всі ліниві люди з медичною освітою визначили епідпоріг, не знаєте? Прочитайте для загального розвитку, вас, вірогідно, біології не вчили, бо всі вчителі на курсах всі 11 років були.
      Ще один секрет відкрию - у вчителів є профспілка та законодавство, тому вони й отримують лікарняні. А що ви не в бюджетній сфері працюєте - то хто на що вчився.
      І кого ви матюкатимете, якщо ваші діти ЗНО здати не зможуть нормально? Себе? Школа ж не потрібна зовсім. Список підручників - на сайті міністерства, ЗНО - в онлайні - готуйтеся, скільки влізе. І чи будуть ваші діти щодня 6-7 годин вдома опрацьовувати матеріал, коли поряд комп'ютер з Інтернетом та безліччю соцмереж та ігор? Покажіть мені таку ідеальну дитину, я їй інтернет за місяць оплачу з власної зарплатні. Скільки на світі живу - жодної такої не бачив.
      1. Алла 6 травня 2018 23:35
        • Не подобається
        • +2
        • Подобається
        Да,да,да!!!!! И только репетиторство и цены взвентить раза в три))))))) И все сразу станут культурными и начитанными. А детей, как начнут любить!!! Даже тех кто не хочет учиться. Извините конечно, но то что творится сейчас в школах - это ужас!!!! Ребенок в первом классе. Уже устали ремонтировать и сдавать "благотворительные" взносы. Просто страшно, что впереди еще сколько лет ремонтных работ и сколько еще предстоит содержать и класс и школу в целом. Это мое личное мнение, но думаю , что сталкиваются с такими проблемами многие. А теперь еще на месяц продлили пытки школой.......
        1. Гість 1 8 травня 2018 16:12
          • Не подобається
          • +5
          • Подобається
          Якщо не секрет, які ціни у вашому місті (чи містечку) на репетиторство?
          Щодо ремонтів - у нас поки що фарбується підлога та дошка. На нову дошку держава грошей не дає, а батьків напрягати на купівлю в мене совісті не вистачає. Благодійні здавати - це справа кожної родини. Примушувати - ніхто не примушує.
          А взагалі ремонти мають робитися за державний кошт.
    5. Юлія 5 травня 2018 15:00
      • Не подобається
      • +58
      • Подобається
      Таке відчуття, що вчителям платять мільйони. Якщо ви вважаєте, що 40 грн за урок це дуже великі гроші, то вчіть своїх дітей самі. Я закінчила інститут з двома червоними дипломами, проходила практику в Америці і ще маю вчити дітей, які навіть самі не хочуть вчитися, бо як сказали батьки, англійська їм не потрібна. Зараз є самостійне навчання, приходьте в школу і здавайте екзамени
      1. Богдан 6 травня 2018 10:18
        • Не подобається
        • +15
        • Подобається
        Юліє! Дозвольте запитати в якому це інституті видають одразу 2 (два) дипломи? І ще одне: діти всі різні, одні тягнуться до науки, інші , як Ви кажете, "не хочуть вчитися". Свій фах Ви обирали свідомо і "потяг" дітей до науки для Вас не був таємницею. То на що Ви зараз скаржитеся? Бачу думка у Вас про себе доволі висока. Та таких як Ви в якості педагога до школи і дітей не можна підпускати на "гарматний постріл".
    6. Валентина 5 травня 2018 17:39
      • Не подобається
      • +10
      • Подобається
      Яка ж добра людина,і ніколи не хворіє,і лікарняний не бере ...
  2. Гість Олена 3 травня 2018 13:57
    • Не подобається
    • -30
    • Подобається
    "за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання" - професія "ВЧИТЕЛЬ" нашій державі не потрібна? Учні шкіл мають самостійно здобувати знання? Можливо й так. Держава буде мати економію у фонді заробітної плати, повністю утримання школи відпаде саме по собі. В маштабах країни це досить суттєві фінанси. А діти будуть самостійно освоювати зміст кожного навчального предмету в повному обсязі.
  3. Катерина 3 травня 2018 15:36
    • Не подобається
    • +112
    • Подобається
    Шановна Світлано! Ви так все описали, наче взагалі вчителів ненавидите. Мабуть у Вашій професії (не знаю в якій) усі ідеальні. Впевнена майже на 100%, що вона пов'язана не з людьми. Хоча, можливо, я помиляюсь.
    А що, краще аби вчителі навчали за старими методиками? До Вашого відома, курси підвищення кваліфікації створили не просто так. А саме, для того, щоб вчителі мали змогу ділитись досвідом навчати нові покоління. Можливо, відкрию для Вас таємницю, але вони теж могуть хворіти і в них є свої діти та сім'ї. Цікаво, а Ви теж самостійно освіту здобували? Якщо Ви працюєте у приватнії установі, хто Вам заважає перейти до Держструктури. А то, дивлюсь, що Ви можете тільки заробітну плату відстежувати. Як кажуть хто на що вчився. Екскурсії є обов'язковими (це на замітку). А діти із особливими потребами теж будуть навчатись самостійно??? Таке враження , наче вчителі собі гроші збирають і в карман кладуть. Знаєте, я ще в дитинстві зрозуміла наскільки це важка професія, коли в день самоврядування вела уроки у 1 класі. А зараз я і не уявляю як можна провести урок у 30, а інколи і 40 пар очей, та стійко витримати їхні капризи, недоліки у вихованні та характери.

    Світлано, я Вас не розумію! Не потрібно всіх педагогів порівнювати. Мої діти навчаються в чудових школах, та з великим задоволенням відвідують заняття!!!
    Ви кажете,що вчителі весь рік ходять на курси підвищення кваліфікації-це абсурд! Вони ходять з відривом від виробництва лише тиждень,і те це один раз на 5 років(наш вчитель цього року проходив)
    Що Вам не подобається в екскурсіях!?Ми на батьківських зборах разом з вчителем це вирішуємо,і якщо діти відвідають ексрурсію тричі на рік-то не бачу в цьому нічого поганого.Адже вчитель для Ваших дітей старається! Ви думаєте їй дуже хочеться самій кудись везти наших дітей і відповідати за всіх!?!(Я мала змогу з декількома батьками поїхати і їй допомогти, то Ви собі навіть не уявляєте,як це тяжко!
    А в чому винуваті вчителі,що хворіють наші діти? І це не вчитель вирішує про карантин,а школа. Якщо Вам не відомо,то по всіх школах збирається список хворих дітей,і якщо відсоток перевищує допустимий-то школа закривається з дозволом РАЙОНО,здається...
    З тим,що потрібно буде вчитись в червні -я також не згодна, діти мають відпочивати,адже старалися весь рік!
    Про підвищення зарплатні....-Ви жартуєте?!?!за ті копійки,які їм платять?!?Да їм потрібно пам‘ятник ставити!!!! Ну підвищують їм потроху,то й що?Це всеодно копійки!!!А праця яка тяжка?!?!Ще й відповідальність за життя та здоров‘я дітей.І не однієї дитини, а тридцяти!!!Низький уклін їм! За кордоном їх поважають..а у нас ніхто не хоче вчитися на вчителя..адже вважається невдячна професія через таких як Ви,плюс мала зарплатня..
    Про хворобу вчителів.. мені також виплачується малий відсоток коштів при хворобі,то й що!?Якщо Ви заздрите -ідіть працюйте!Тільки я впевнена,що з Вашим підходим,ви і тиждень не витримаєте!?
    1. Наталія. 4 травня 2018 14:44
      • Не подобається
      • +47
      • Подобається
      Шановна пані Катерино. Я не буду захищати Світлану, але я мама двох школярикіів, можу сказати лише одне: вчитель вчителю рознь. Є вчителі, яким учні заглядають до рота і ловлять кожне слово, а є які прийшли, прочитали з конспекту тему, запитали домашку і далі їм по-барабану, зрозумів ти тему чи ні, читай дома. Тоді батьки наймають репетиторів, платять гроші, щоб дитина зрозуміла тему. Додаткових занять в школі майже нема, куди дитина може прийти до вчителя за поясненням теми, яку вона не зрозуміла. І майже кожний репетитор будучи викладачем в школі, скаже що його вчитель просто не так пояснив тему. Навіть викладачі радянської закалки говорять ,що рівень теперішніх викладачів низький. А за заробітну плата - вона скрізь низька, не лише у викладачів, і всі професії рівні, всі роблять свою справу,горовне, щоб у професію йшла людина, яка дійсно хоче цим займатися. І навчали в педі майбутній вчителів як зацікавити дитину своїм предметом і пояснити його так, щоб зрозуміли всі. І тоді всім буде добре. І батьки перестануть скаржитися.... А ще : прибрати з навчання "воду" яка не потрібна, і зробити нормальні підручники.
      1. Ірина 5 травня 2018 17:01
        • Не подобається
        • +18
        • Подобається
        Кожен захищає свою субєктивну позицію ) Свого часу я навчалась в звичайній сільській школі де у вчителів крім основної роботи було ще велике господарство , щонайменше по 1 га городу та власні сім"ї ... але це ніяк не заважало їм віддаати всі свої сили на навчання дітей ! Наші вчителі вміли мотивувати дітей , ставили собі за мету донести інформацію до кожної дитини ! Я дуже вдячна тим ВЧИТЕЛЯМ ! Дякуючи їм самовідданості своїй професії я отримала високий рівень знань . На сьгоднішній день в школі навчаються мої діти - школа вважається вищого рівня ніж та де навчалась я а ось методи навчання дітей ....... Вчителів , які дійсно намагаються щось дати дітям можна перерахувати на пальцях однієї руки , інші просто приходять на роботу щоб зібрати плітки і відсидіти свої години ! Для дітей це справжні тортури ! І ці тортури мають продовжити до липня ? Вибачте , панове , а час на оздоровлення дітей ? На відпочинок ? Ви взагалі що робите ?
    2. Богдан 6 травня 2018 10:39
      • Не подобається
      • +9
      • Подобається
      Шановна Катерино! Ви сказали дуже багато правильного про вчителів. Але в категорії "як би воно мало бути". Та фактом залишається те, що тих вчителів, які хотіли чогось навчити своїх вихованців, практично не залишилося. Переважна більшість сьогоднішніх вчителів скоріше бізнесмени (а точніше "заробітчани"). Вони не хвилюються про те, чи учні зрозуміли і засвоїли поданий їм матеріал. Вони більше хвилюються за заробітки. Матеріал подають дітям "сухо", на додаткові запитання відповідають "я на уроці розповів(ла), ти не зрозумів(ла), то наймай мене репетитором". А ще буває на батьківських зборах такі горе-вчителі звинувачують в низькій успішності учнів їх батьків. Дозвольте запитати - а навіщо ми посилаємо своїх дітей до школи? Кожен має нести відповідальність за якість виконаної ним роботи. А то з таким успіхом і двірник може звинуватити вчителів в тому, що вулиця біля школи не підметена. На жаль ""дійсно хороших, совісних вчителів зараз обмаль.
  4. Валентина 3 травня 2018 15:50
    • Не подобається
    • +43
    • Подобається
    Світлано, я Вас не розумію! Не потрібно всіх педагогів порівнювати. Мої діти навчаються в чудових школах, та з великим задоволенням відвідують заняття!!!
    Ви кажете,що вчителі весь рік ходять на курси підвищення кваліфікації-це абсурд! Вони ходять з відривом від виробництва лише тиждень,і те це один раз на 5 років(наш вчитель цього року проходив)
    Що Вам не подобається в екскурсіях!?Ми на батьківських зборах разом з вчителем це вирішуємо,і якщо діти відвідають ексрурсію тричі на рік-то не бачу в цьому нічого поганого.Адже вчитель для Ваших дітей старається! Ви думаєте їй дуже хочеться самій кудись везти наших дітей і відповідати за всіх!?!(Я мала змогу з декількома батьками поїхати і їй допомогти, то Ви собі навіть не уявляєте,як це тяжко!
    А в чому винуваті вчителі,що хворіють наші діти? І це не вчитель вирішує про карантин,а школа. Якщо Вам не відомо,то по всіх школах збирається список хворих дітей,і якщо відсоток перевищує допустимий-то школа закривається з дозволом РАЙОНО,здається...
    З тим,що потрібно буде вчитись в червні -я також не згодна, діти мають відпочивати,адже старалися весь рік!
    Про підвищення зарплатні....-Ви жартуєте?!?!за ті копійки,які їм платять?!?Да їм потрібно пам‘ятник ставити!!!! Ну підвищують їм потроху,то й що?Це всеодно копійки!!!А праця яка тяжка?!?!Ще й відповідальність за життя та здоров‘я дітей.І не однієї дитини, а тридцяти!!!Низький уклін їм! За кордоном їх поважають..а у нас ніхто не хоче вчитися на вчителя..адже вважається невдячна професія через таких як Ви,плюс мала зарплатня..
    Про хворобу вчителів.. мені також виплачується малий відсоток коштів при хворобі,то й що!?Якщо Ви заздрите -ідіть працюйте!Тільки я впевнена,що з Вашим підходим,ви і тиждень не витримаєте!?
    Вчитися самостійно?!?Якщо Ви домогосподарка і можете вчити дитину самі- будь-ласка,але не заважайте здобувати освіту іншим,можливо вона не на високому рівні, але це вже залежить від держави!
    Діти,де навчаеться мій молодший син-не хочуть йти додому,настільки їм подобається в школі,та вчитель. А старшої дочки хоч вже випустились-але всеодно телефонують стабільно вчительці і вітають зі святами,приходять в гості,і вдячні їй!
    Не потрібно заглядати в чужий гаманець,живіть своїм життям!
    P.S Всюди є люди,які геть усім незадоволені! Щастя всім,посмішок! А вчителям-велике «спасибі» ,ми Вас цінуємо і поважаємо!)

    Вибачте,частина мого коментаря чомусь з‘явилась на попередньому відгуку.....((((
    1. Лідія 5 травня 2018 14:21
      • Не подобається
      • -14
      • Подобається
      Частина Вашого коментаря з'вилась вище тому що це коментарі однієї особи. А Ви, мабуть, теж вчитель. Саме той якому в тягар ходити з дітьми на екскурсії, застібати їм плащики, щоб не хворіли, та дивитись в тридцять пар очей. Ви спочатку обрали собі професію, а потім нарікаєте. Чомусь ніде не чути, щоб сантехнік скаржився на те, що лайно смердить. А "спасибі" вчителям за те, що вони виконують свої обов'язки, отимуючи належну за це заробітну плату, - це хабар. Ви (вчителі) так звикли до них (хабарів), що вже самі не помічаєте, як вимагаєте їх.
  5. Студентка 3 травня 2018 18:01
    • Не подобається
    • +27
    • Подобається
    Усі так накинулись на Світлану, а я її розумію!
    Так, я студентка 3 курсу, і ніби немаю ніякого відношення до школи, але як згадаю свої шкільні роки, і порівняю їх із теперішнім часом,(сестра навчається в 8 класі) то стає ДУЖЕ СОРОМНО за наших НЕДОПЕДАГОГІВ.
    Так, не всі вони такі погані, на цілу школу п'ятірка дійсно Викладачів знайдеться. Але, вибачте мене, п'ятірка серед всього колективу???!
  6. Дарина Яковлева 3 травня 2018 21:19
    • Не подобається
    • +27
    • Подобається
    Я не розумію лише тих людей, що знання і досвід вчителів нівелюють, через те що на їхньому життєвому шляху зустрічалися саме такі НЕДОПЕДАГОГИ! Повірте мені, у будь-якій професії є ті, хто нічого не хочуть робити і максимально ухиляються від своїх безпосередніх обов'язків. Але соромно чомусь саме за вчителів?... Дуже цікава позиція!
  7. Вова 3 травня 2018 22:20
    • Не подобається
    • +29
    • Подобається
    То написано,що завершується навчальний рік не пізніше 1 липня.Тобто раніше може,а саме 25 травня
  8. Юлія 3 травня 2018 22:42
    • Не подобається
    • +33
    • Подобається
    Шановні дописувачі! Хочу Вам повідомити, що навчальний рік ЗАВЖДИ закінчувався не пізніше 1 липня. І нічого нового міністр освіти не повідомила. Літні канікули в учнів як тривали 3 місяці, так і будуть тривати (звісно, крім випускників). А поняття "навчальний рік" включає в себе не тільки проведення вчителями уроків, а й підведення підсумків роботи, оформлення шкільної документації, різні види звітів і т.д. Саме таку роботу вчителі й виконують у червні і йдуть у відпустку не пізніше, ніж 1 липня.
  9. Людмила 4 травня 2018 09:53
    • Не подобається
    • +29
    • Подобається
    Я також підтримаю Світлану!!! Скажіть, будь ласка, хіба це Школа??? З високим рівнем педагогічного навчання??? Я маю безпосереднє відношення до Науки вцілому. Всі зміни, які відбуваються в освіті викликають недовіру і незнання школи, до тих, хто "ПИШЕ" ці нововедення. Хотілося б, що той, хто це написав, прийшов до класу і провів заняття за новими стандартами та програмами. І ще, зверніть увагу на тих, хто дійсно викладає в школі... Хіба це рівень?? Дехто просто "ходить" на роботу , щоб не сидіти вдома. Більшість пенсіонерів... Про які курси розмова? Вчитель повинен змінюватися психологічно! А пенсіонери в цій зміні хіба зацікавлені??? Чому молоді педагоги "стоять" в центрах зайнятості, а горе вчителі працюють??? Бо це родичі, куми, сестри ... представників вищих органів шкіл. А батьки, якщо ваша дитина не хоче вчитися у горепедагога "візьмуть" репетитора. Бо це в їх інтересах. Школа повинна бути конкурентноспроможною. Вчителі повинні досконало знати свій предмет і методику викладання предмету. Бо вчитель - це приклад для школяра і високо-інтелектуальна особистість!! Керівництво повинно брати це за основу!
    1. Валентина 7 травня 2018 18:50
      • Не подобається
      • -3
      • Подобається
      Вам не нравятся пенсионеры учителя!? У нас сын учится у пенсионера(как вы выразились) и проблем никаких. Начиная от качества обучения и заканчивая дисциплиной. А молодым на.... на детей. Учат как попало! Можно прийти среди дня на ее урок,а ее нет,а дети на 2этаже с открытыми окнами! И всем все равно. Кто пошел на учителя!? Тот кто не смог поступить на економиста и т.д. А сейчас вообще жесть! Первый класс:уроков нельзя,все в игровой форме....как для даунов!
  10. Надія 4 травня 2018 22:13
    • Не подобається
    • +25
    • Подобається
    Читаю деякі коментарі і мені страшно. Докотилися, дивчилися, чи навпаки недовчилися... В нас багато справжніх вчителів, як і лікарів, пекарів, водіїв... Я нікого не захищаю та і всіх під одну мірку міряти не варто. Можливо доцільно оцінити свою роботу, як я виконую її, чи чекаю кінця робочого дня, чи працюю в поті чола.В школі я не працюю, якщо в когось виникла така думка.
  11. Вікторія 5 травня 2018 23:30
    • Не подобається
    • +47
    • Подобається
    Усі ті, хто кричить про величезні зарплати вчителів, їх недорівень і винуватість в усіх проблемах дітей - підіть і порацюйте в школу! Я пішла і попрацювала, а до того, теж була така "розумна". Третього робочого дня я прийшла додому і сказала чоловікові, що якщо я "виживу" у школі до травня (кінець навчального року), то я зможу в цьому житті все! Діти не випускають з рук телефони, через котрі неможливо достукатись до дитини, а якщо просиш його сховати, то можна "нарватися" на "відверту" відповідь, відверто говорять, що у школі працюють лише лузери, а на питання, "чому?", відповідають, що за такі гроші тут можуть працювати лише лузери. Ні батьки, ні діти не поважають вчителів. І в таких умовах вчитель намагається дітей навчити чогось доброго і світлого. Тому таким дописувачам як Світлана, хочу сказати: виховуйте своїх дітей, навчайте єлементарної поваги до людей загалом і до вчителів зокрема. Без цього жоден вчитель не зможе дитину зацікавити і навчити, бо від початку дитина "знає", що школа "зло", а вчитель - "недопедагог" - це дуже сумно. І це відповідальність батьків! Я провела експеримент над собою, я повністю змінила своє ставлення до школи, до вчителів і до системи нашої, освітньої. І я хочу лишитися працювати в школі, бо кожного дня, знову і знову, роблю спробу змінити ставлення дітей і батьків до вчителя і школи. А ще, з наступного року ми започатковуємо, саме з цією метою, традицію проведення уроків старшокласниками для менших. Це буде дуже корисним досвідом. Особливо, для таких Світлан.
    До речі, про велитенські зарплати. Доки в тебе немає категорії, а до першої атестації потрібно пропрацювати 2-5 років, у вчителя МІНІМАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА! Є, правда, 2 невеликі надбавки за інтенсивність і престижність, та вони не перевищують 1000 грн (до вирахування податків). От така велетенська заробітна плата у вчителя, який, попри опір дітей і батьків, навчає, виховує, бо з цим у багатьох дітей є прогалини, відповідає за життя і здоров"я, а від нього батьки ще й "бубнів" вимагають, щоб цікавіше було. Недофахівці є в будь-якій сфері, та, шановні, давайте почнемо кожен з себе! Батьки - виховуватимуть дітей в любові, повазі і навчатимуть цього, а вчителі, замість перевиховання і боротьби з гаджетами, будуть на уроках навчати, викладатися на 100% вдячній дитячій аудиторії! :)
    1. Богдан 6 травня 2018 10:53
      • Не подобається
      • +15
      • Подобається
      Цілком погоджуюся з Вами, Вікторіє! Вчителі є різні, і хороші, і погані. Котрих з них більше? Думаю поганих (це моя суб'єктивна думка). Та Ви правильно кажете про те, що батьки повинні добре виховувати своїх дітей. Якщо деякі діти вкрай паршиво ведуть себе в школі, порушують порядок на уроках, заважають вчителям проводити заняття, а їх зарозумілі батьки виступають адвокатами своїм чадам, замість того, щоб надавати "поза вуха", то звісно вчителям потрібно поспівчувати. Моя думка - основний обов'язок батьків - виховувати свої дітей, а вчителів - навчати їх. Хоча одні другим можуть допомагати.
  12. вовкулака 7 травня 2018 23:46
    • Не подобається
    • +21
    • Подобається
    Шановні, в школі працюю 24 роки. Не знаю, який я вже там учитель в очах інших, хоча понад 50 наукових публікацій (Україна, Росія, Польща), 3 методичних збірника, купа грамот (від району до Києва), але то пусте.
    Що хочу сказати: в школу я йшов за покликанням (сімейна династія), і уроки за авторськими методиками проводив, і після уроків нестандартні заходи з предмету і не тільки, і наметові табори влітку організовував (я один і по 20-25 хлопців з категорії "одірви і викинь", але тягнув в першу чергу їх, щоб вони хоч за ті півтора-два тижні шкоди ненакоїли). І то все на збиток своїй родині, своїй сім'ї.
    А потім мені батьки окремих учнів відкрили очі, коли почали розповідати, що я повинен робити, як я повинен робити, коли я повинен робити з їхніми дітками. І при цьому вдома вони їм нічого зробити не можуть, а я (безмежно опікаючи їхні ранимі душі) маю знайти ТАКИЙ підхід, щоб вони вчилися лише на відмінно. Я пробував переконати, що складова успішного навчання, це поєднання трьох начал - праці ВЧИТЕЛЯ + праці БАТЬКІВ + ПРАЦІ УЧНЯ (!!!!). Але ...
    І тут я зрозумів, що доки я волиндаюся з такими діточками, я втрачаю своїх особистих, бо на них у мене не вистачає ні часу, ні нервів. Я приходжу додому просто виснажений, порожній. А МОЯ РОБОТА ВДОМА НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ!!! Це Ви, шановні батьки, вийшли з роботи і можете про неї хоч на якийсь час забути. А в мене - конспекти/планування/наочність/виховні/іт.д.іт.п - годин до 3,5-4 забирає. То відпустка у 56 днів великоюб не здається. Додайте, що за період відпустки я ще маю домовитися з батьками про проведення поточного ремонту класної кімнати, підготувати календарне планування на наступний навчальний рік, вивчити усі зміни до програм з мого предмету (а змін щорічно - як у дурного німця патронів). Додайте, ще й витрати на оргтехніку (у мене гавкнув ПК з усіма матеріалами - відновив жорсткий диск - віддав майстрам 5700 грн, на черзі купівля катреджів - ще 1200 грн)
    ЕПІЛОГ: після усіх підвищень заробітної платні, ВІДМІНИ ВИСЛУГИ до якої мені всього нічого вже залишалося, я проходжу медичну комісію і у вересні буду працювати на залізниці. А навчання чудових діток я довіряю батькам, які так чудово розповідають вчителям що, як і коли треба робити. Тож вам усім успіхів. Місце вільне (і буде їх з кожним роком все більше і більше)
    (Швидше за все, у моєму тексті будуть граматичні та й не тільки помилки, ніколи грамотно не писав, історик за фахом. Для мене було важливішим ЩО людина говорить, а не ЯК вона говорить).
  13. Oksana Petrenko 8 травня 2018 12:27
    • Не подобається
    • +13
    • Подобається
    Шановні, ви при своєму розумі?! Щоб ви собі знали, вчителям з/п не підвищили!!! Підвищили МІНІМАЛКУ, а особисто вчителям ніхто нічого не підвищив!!!! І це при тому, що вчитель сам купує крейду в клас, папір для роздаткові шо матеріалу. Ремонт за рахунок батьків+вчителя. Всіх собак на вчителів спустили! Вам не подобається,що вчитель їде на курси??? А вчителеві хочеться їхати на ті курси, за свій рахунок, ще.й покидати самих чоловіка і дітей? А потім ще й залишатися після уроків, "доганяти" матеріал,бо хтось з дітей щось не зрозумів!!
    Та найголовніше, ще раз вам наголошую, ОСОБИСТО ВЧИТЕЛЯМ зарплату ніхто не підняв!!! Чергова обіцянка влади не виконана.Так що можете бути спокійними, вчитель як був найбіднішим,так і залишився!!!
  14. Олекса 8 травня 2018 14:19
    • Не подобається
    • -5
    • Подобається
    Що сказати, країна хапуг . Треба дітей все-таки за кордон збирати
  15. Ірина 8 травня 2018 17:40
    • Не подобається
    • +6
    • Подобається
    Ну?Як же вам ті вчителі поперек горла! Головне чадові купити два телефони і планшет ..хай таскає до школи і дибіліє! На екскурсію чи в театр з дитиною у батьків часу піти нема....А нічого що так званий документ,про який мова в статті,за 2016 рік???
  16. Любові 9 травня 2018 19:24
    • Не подобається
    • +10
    • Подобається
    Дорогі друзі,а що заважає вам, мудрим і таким критиками, здобути педагогічну освіту і спробувати зацікавити учня, подати матеріал і отримати результат - якість знань????
    Спробуйте..., двері відкриті для всіх!!!
    То ви лише критикуєте...
    Чому ніхто не згадає про обов'язки учнів, обов'язки батьків? Від учнів, батьків не залежить якість знань??
    Лише від вчителя???
    Маразм- кругом і у всьому один маразм...
    У нас менталітет - звинувачувати когось - але не себе
    Чи не так???
    Чому вчитель винен, що немає фінансування на ремонт школи? Чи вчителі одні вичухрують підлогу???
    Просто гидко все це читати
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031