Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Київська облрада затвердила умови функціонування сміттезвалищ


Київська облрада затвердила умови функціонування сміттезвалищ
Відповідне рішення прийняли депутати Київської обласної ради під час засідання позачергової 11-ї сесії Київської обласної ради. Повідомляється на її сайті 23 грудня.

Перелік документів та вимог для функціонування полігонів та звалищ/сміттєзвалищ твердих побутових відходів Київської області затверджено, згідно діючих нормативно-правових актів та розроблений для використання в роботі Тимчасової контрольної комісії, органами місцевого самоврядування та органами державної влади в адміністративно-територіальних межах Київської області.

«На сьогоднішній день, захоронення побутових відходів на звалищах і полігонах Київської області, є найбільш практикованим способом знешкодження і утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) і ще довгий час залишатиметься найбільш поширеним методом знешкодження і утилізації відходів. На жаль, існуючі полігони та звалища ТПВ, в тому числі і нелегальні, являють собою значну екологічну небезпеку, оскільки не вiдповiдають санітарно-екологiчним вимогам i є небезпечними для навколишнього середовища. Одним з найефективніших засобів вирішення даної проблеми є систематизація чинних нормативно-правових актів, які регулюють діяльність полігонів ТПВ та звалищ/сміттєзвалищ ТПВ, шляхом створення переліку документів та вимог для функціонування полігонів та звалищ/сміттєзвалищ твердих побутових відходів Київської області, згідно діючих нормативно-правових актів», – йдеться у пояснювальній записці до проекту Рішення.

«Єдиний перелік документів забезпечить ефективне правове регулювання та підвищення ефективності та зручності користування нормативно-правовими актами, що стосуються контролю та моніторингу за діяльністю полігонів та сміттєзвалищ», – висловив думку голова Тимчасової контрольної комісії Сергій Федорченко, яка досліджувала дане питання та підготувала відповідний проект Рішення Київської обласної ради.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031