Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Гройсман пригрозив страшенними штрафами тим, хто платить зарплату в конвертах


Гройсман пригрозив страшенними штрафами тим, хто платить зарплату в конвертах
Кабінет міністрів на чолі Володимиром Гройсманом закликав бізнес забезпечити виплату своїм працівникам заробітної плати на рівні не менше, ніж мінімальна у 3200 гривень.

Відповідну заяву очільника уряду опубліковано на "Урядовому порталі".

"Я вимагаю як Прем’єр-міністр, щоб людям, які працюють, платили чесну заробітну плату з двох причин. Перше, найголовніший виклик для нас для всіх – це боротьба з бідністю. Для того, щоб почати з цим реально боротися, треба підвищувати у тому числі мінімальну заробітну плату. Уряд зробив цей крок, у бюджетній сфері ми це виконаємо бездоганно. Приватний сектор, бізнес має це теж виконати. Я вважаю, що такі можливості сьогодні у бізнесу є. Я прошу, я звертаюся з проханням: цінуйте своїх робітників, дайте їм мінімальну заробітну плату за їхню сумлінну працю",– заявив Гройсман

Крім того, прем’єр-міністр застеріг роботодавців від зловживань, наприклад щодо оформлення працівника на півставки, неповний робочий день.

Також посадовець нагадав, що було розширено повноваження органів влади, у тому числі органів місцевого самоврядування, щодо перевірок на підприємствах.

"Виявлена невідповідність у тому, що людина працює повний робочий день, а оформлена як на неповний, каратиметься штрафом у сотні тисяч гривень. За недопуск відповідальних осіб на підприємство для здійснення перевірки також передбачені штрафні санкції",– зауважив Гройсман.

Так, за його словами, за недопущення держінспектора праці до проведення перевірки юридичні та ФОПи повинні будуть сплатити штраф: в розмірі до трьох "мінімалок" (у 2017 році - 9600 гривень) у всіх випадках недопущення інспекторів до перевірки, крім випадку, коли темою перевірки є неоформлення трудових договорів з працівниками та виплата зарплат в "конверті"; в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (320 тисяч гривень), у разі недопущення держінспектора праці до перевірки, коли вона здійснюється з метою виявлення працівників з неоформленими трудовими договорами, виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску, передає Espreso.TV.

"Не треба нікому бавитися. Людина, яка працює, має отримати нормальну заробітну плату – не менше ніж 3200 гривень, що відповідає споживчому кошику. Однак, я не хочу нікого карати, просто прошу усіх роботодавців: поважайте своїх працівників, нарахуйте заробітну плату, яку вони чесно заробили, не менше рівня мінімальної заробітної плати 3200 гривень, сплатіть за них внески у Пенсійний фонд, і ситуація в країні почне налагоджуватися",– резюмував Гройсман.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031