Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Сесійні перипетії Переяслав-Хмельницької міської ради


Сесійні перипетії Переяслав-Хмельницької міської ради

Останнього літнього дня відбулося перше пленарне засідання чергової 42-ї сесії міської ради, на якому головував очільник міста Тарас Костін.

Перед початком зібрання вулицями Переяслава пройшов черговий автопробіг з закликами не допустити спорудження в місті теплової електроцентралі. Потім багато автомобілів учасників пробігу зупинилися під стінами міської ради, а їхні учасники приєдналися до противників ТЕЦ у залі засідань.

На початку засідання автор цих рядків, депутат Олександр Матвієнко, оголосив про вихід із фракції Партії простих людей Сергія Капліна, мотивуючи свій крок незгодою з підтримкою будівництва ТЕЦ іншими членами фракції.

Першим і головним питанням сесійного дня, заради якого й зібралися небайдужі переяславці, було дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки від 28.12.2015 №1064, укладеного між Переяслав-Хмельницькою міською радою та ТОВ «Енергопромислова група «Югенергопромтранс». Головною причиною розірвання договору є те, що цільове призначення земельної ділянки, згідно з додатковою угодою до договору оренди, розміщення та експлуатація основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної і машинобудівної та іншої промисловості. Насправді ж ТОВ «Югенергопромтранс» використовує орендовану земельну ділянку не за призначенням, будуючи ТЕЦ на біомасі потужністю 5 мегават. Тому депутати вирішили достроково розірвати договір оренди земельної ділянки від 28.12.2015 №1064, укладеного між міською радою та ТОВ «Енергопромислова група «Югенергопромтранс» в порядку, передбаченому чинним законодавством та умовами договору.
Згідно з цим рішенням, міська рада розриватиме договір в односторонньому порядку через суд.
У виступах активістів лунали звинувачення на адресу міського голови Тараса Костіна, секретаря ради Петра Бочаріна та частини депутатів за бездіяльність і відсутність контролю за прийнятими радою рішеннями щодо припинення будівництва ТЕЦ. Усім їм зала скандувала «Ганьба!», а від секретаря ради взагалі вимагали складення повноважень. Петро Бочарін відповів, що звільниться тільки після відповідного рішення суду. До слова, крім міської ради позов про скасування дозволу на будівництво ТЕЦ подала й прокуратура.

***
Рішенням міської ради від 17.12.2015 «Про утворення виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради сьомого скликання, визначення його чисельності, затвердження персонального складу» було передбачено, що в переяславському уряді працюватиме 21 особа. Проте набрати потрібну кількість виконкомівців ніяк не вдавалося. То мер не вносив кандидатури, то депутати не голосували за ті чи інші персоналії. Тож у складі виконавчого комітету налічувалося 18 осіб. Цього разу обранці громади навіть перевиконали план, проголосувавши не за трьох, а за чотирьох осіб: представника ВО «Свобода» Мар’яну Волошин, представника Радикальної партії Олега Ляшка Віталія Гетьмана, начальника Переяслав-Хмельницького районного сектору ГУ ДСНС України в Київській області Сергія Лисенка та начальника міського відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту Валерія Мільгевського. Щоб кількість відповідала персоналіям, парламентарі збільшили кількісний склад виконкому до 22-х осіб.

***
Напередодні святкування Дня міста Переяслав отримав нових почесних громадян. Ними стали ветеран спорту Віталій Ткачук, 70-річний викладач музичної школи Ігор Гаврилюк та колишній начальник переяславської міліції Вітольд Снопкевич.

Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031