Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Медична реформа для найменших


Медична реформа для найменших

Із початком прохолодної осінньої пори поширяться респіраторні захворювання, які найчастіше атакують дошкільнят і школярів. Що ж цього року очікує на батьків та їхніх дітей у колишній Бориспільській дитячій поліклініці, тобто (після початку втілення медичної реформи) в амбулаторії загальної практики та сімейної медицини №1?

З’ясувати це питання газеті «Вісті» допомогла завідуюча амбулаторії Світлана Вікторівна Грона. На цій посаді жінка вже півроку, тому встигла добре розгледіти усі сторони осучасненої медицини.

— Після початку реформування галузі медицини чи поповнилась амбулаторія такими необхідними кадрами?
— Як і раніше, кадрів замало. Лікарів на сьогодні дійсно не вистачає. Оскільки я сама лікар, то бувають дні коли також приймаю хворих. Та все ж ми маємо надію на інтернів, хоча вони часто після практики їдуть до більших міст…

— Чи приймає ваш заклад дітей із Бориспільського району?
— Маленьких пацієнтів ми приймаємо із навколишніх сіл, де немає фельдшера. Інші ж обслуговуються за місцем проживання. А от будь-які довідки для дітей із району, видаються лише у нас.

— Якщо говоримо про довідки, то скажіть, будь ласка, як цього року отримати довідку про стан здоров’я дитині, яка уже пролікувалась?
— До сьогодні у кожного дільничного педіатра щотижня є «день грудничка», і всі здорові діти можуть отримати довідку саме цього дня у свого лікаря. Звичайно, із хворими дітьми стояти у черзі
не потрібно.

— Цікавим фактом у роботі поліклініки була здача аналізів дитини, особливо кров із вени. Потрібно було йти у центральну лікарню, брати там пробірку, повертатися назад у поліклініку — тут брали кров, а потім батьки відносили цю пробірку із кров’ю назад до лікарні. Чи змінилось щось у цій процедурі?
— Тут усе так і залишилося. Проблема у тому, що держава нас не фінансує, нам не вистачає ні приміщення, ні пробірок, ні персоналу.

— Ще однією важливою проблемою був виклик лікаря додому. Як тепер буде із цим?
— Дійсно, це неабияка проблема, а все через нестачу кадрів та і недофінансування медицини взагалі. Машина у нас є, але водія на неї ще немає та й бензином не дуже допомагають. А коли пацієнт проживає у віддаленому районі, де навіть маршрутки не ходять, то, звичайно, одна медсестра не встигне самотужки всіх обійти. Тому часто ми просимо батьків везти дитину на прийом до нас. До того ж, усіх дітлахів із підвищеною температурою приймають без черги.
• • •
Зі спробами української влади реформувати галузь медицини, у цій сфері пройшло вже чимало змін, та чи справді вони стануть кращими, ми побачимо згодом.
Судячи із вищесказаного завідуючою, констатуємо: «Поки, що позитивних моментів із хорошими змінами для маленьких пацієнтів вкрай мало. Тому бережіть своїх дітей та не хворійте».

Тетяна ХОДЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031