Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Середня освіта в Борисполі, або де навчаються наші діти


Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

Із розмов з окремими мешканцями міста несподівано дізналася, що багато бориспільців не знає, які й скільки навчальних закладів налічується в їхньому рідному місті. Навіть батьки майбутніх школярів не до кінця орієнтуються, де може навчатися їхня дитина. Тому дана стаття присвячується саме першому знайомству з бориспільськими загальноосвітніми навчальними закладами (ЗОШ).

ЗОШ I-III ступенів №1 ім. Ю. Головатого
вул. Героїв Небесної Сотні, 1

Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

Саме ця школа отримує звання «наймудрішої». Вона найстаріша у нашому місті. Її відкрито ще до початку Другої світової війни у 1936 році на свято Першого дзвоника.
Школа проводить навчання за математичним та історичним профілем. Гордість навчального закладу — власний історичний музей, який відкрито у 2015 році. Тут зберігається історія школи від її початку.
Сьогодні у школі навчається 1074 учні, працює 66 учителів. З 2008 року директор школи Людмила Василівна Шевченко, яка викладає українську мову, світову та українську літератури.

ЗОШ І-ІІІ ступенів №3
вул. Глибоцька, 122

Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

Школа збудована у 1965 році. Зведення закладу проходило дуже швидко, адже навчання чекали діти, батьків яких відселили з зони, відведеної для будівництва Київської ГЕС.
Оскільки у школі було впроваджено виробниче навчання (автосправа), сюди приходили продовжувати навчатися учні з усіх шкіл міста та випускники восьмирічної школи №2. Лише ЗОШ№3 мала «зелений» клас для проведення уроків з географії. Перший у місті метеомайданчик також з’явився саме тут.
Завдяки першому директору школи Зіновію Чередниченку ми навіть сьогодні милуємося великою кількістю зелених насаджень навколо закладу.

Школа веде профільне навчання старшокласників за суспільно-гуманітарним та філологічним напрямками. Тут навчається 735 дітей та працює 43 педагоги. Директор ЗОШ№3 Ірина Анатоліївна Панкявічене, яка викладає музику та художню культуру.

ЗОШ І-ІІІ ступенів №6
вул. Юрія Головатого, 19

Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

У середині ХХ століття, а саме 2 січня 1950 року, розпочалась історія ЗОШ №6. Тоді вулиця ще мала назву Вокзальна, а сам навчальний заклад називався «Семирічна школа №6».
Спочатку приміщеннями школи були колишні куркульські хати, які мали неналежне пристосування до потреб закладу. У 1960 році збудували нову простору школу, яку назвали «Бориспільська середня загальноосвітня трудова політехнічна школа з виробничим навчанням». З часом кількість учнів збільшувалася і знову постала необхідність у більшій площі. У 1980 році з’явилася нова будівля школи.
Зараз тут навчається більше 1500 учнів, працює 65 вчителів. Директор школи Віра Іванівна Мазура, вчитель української мови та літератури.

ЗОШ І-ІІІ ступенів №7
вул. Михайла Калмикова, 7

Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

Школа збудована у 1970 році. Ще 30 років тому вона однією з перших у Київській області встановила комп’ютерний клас КУВТ — 86. У ті часи це було неабиякою новацією.
Разом із атестатом про повну загальну середню освіту учні закладу отримують диплом «Оператора комп’ютерного набору». Старша школа має інформаційно-технологічний профіль.
Цього року в школі навчається 407 учнів у п’ятнадцяти класах. Працює 27 вчителів. Директор школи Ганна Павлівна Михайлюк за сумісництвом ще й учитель біології.

ЗОШ І-ІІІ ступенів №8
вул. Соборна, 3

Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

Школа зведена у 1976 році за підтримки аеропорту «Бориспіль» за ініціативи Бориспільської міської влади.
Із самого початку існування закладу тут були класи, в яких викладання предметів проводилося російською мовою. Лише цього року депутати міської ради прийняли рішення скасувати цю практику, залишивши російськомовними тільки два випускні класи. У закладі проходить профільне навчання економічного, філологічного та технологічного напрямків.
Хоча заклад розраховано на 760 учнів, нині тут навчається 975. Директор школи Людмила Олексіївна Гавазюк є вчителем музичного мистецтва.

ЗШО І-ІІ ступенів ім. В. Мономаха (НВК «Гімназія «Перспектива»)
вул. Київський Шлях, 97-а

Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

Відкриття школи відбулося у 1989 році, тоді заклад мав назву середня школа №4. Після розпорядження КОДА у 2003 році школа була реорганізована. А рішенням Бориспільської міської ради у 2016 році заклад було перейменовано. Цю назву школа носить і досі.
Навчально-виховний комплекс (НВК) діє за принципом «кращий із кращих», тобто після закінчення 4 класу найобдарованіші учні мають можливість пройти тестовий конкурсний відбір та потрапити на подальше навчання вже до НВК.

Нині у закладі 1550 учнів, їх навчає 95 учителів. Новообраний директор школи (але ще не призначений) Неоніла Іванівна Клименко працює тут вчителем біології та фізкультури.

ЗОШ I-III ступенів ім. К. Могилка (НВК «СШ І-ІІІ ступенів»)
вул. Володимира Момота, 1

Середня освіта в Борисполі,  або де навчаються наші діти

На території сучасного Соцмістечка (раніше військова частина Борисполя) в тодішньому будинку №188 у 1950 році була заснована початкова школа для дітей військовослужбовців. Тоді вона називалася Бориспільська середня школа №5. Будівля закладу була двоповерховою, проте навчання в школі проходило лише на першому поверсі, оскільки на другому розміщувався військовий госпіталь. Місця для навчання було дуже мало, тому дітям доводилося сидіти водночас по троє за партою.

У вересні 2016 року заклад реорганізували у Бориспільський НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ст. — загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» імені К. Могилка.
Сьогодні в школі навчається майже 700 вихованців та працює 53 вчителі. Директор школи Мазур Світлана Григорівна, яка у школі викладає історію України.

НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» ім. Павла Чубинського («СШ І-ІІІ ступенів»)
вул. Головатого, 32-а

«На місці звичайного дитячого садка з’явився цілий навчально-виховний комплекс», — саме так говорять обізнані мешканці Борисполя. Заклад було створено у 1998 році відповідно до рішення виконавчого комітету Бориспільської міської ради. Ім’я Павла Чубинського закладу присвоєно у 2000 році Постановою Кабінету Міністрів України. Сьогоднішню назву заклад отримав у 2012 році завдяки рішенню Бориспільської міської ради.
У закладі активно займаються краєзнавчою роботою, вивчають життєдіяльність нашого земляка Павла Чубинського, співпрацюють із Бориспільським історичним музеєм та навіть мають власний шкільний музей.
У НВК цьогоріч навчається 508 учнів, працює 38 учителів. За часи існування закладу директор тут був лише один — Лариса Ананіївна Власенко. За сумісництвом вона вчитель хімії.

Тетяна ХОДЧЕНКО, фото Ольги ОГНЯНИК

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031