Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Галина Поминальна: «Навчати театральної майстерності — це означає постійно імпровізувати»


Галина Поминальна: «Навчати театральної майстерності — це означає постійно імпровізувати»

Якщо весь світ — театр, а ми тут лише актори, то, мабуть, найкращі актори — це діти. Вони справжні, вони бачать цей світ «чистими» очима, розуміють його без прикрас чи фальші, а головне — вони не грають, а живуть...

«Діти мають навчатися не лише шкільної програми із табличкою множення та правилами поведінки. Вони обов’язково повинні вміти спостерігати, робити висновки і творчо мислити — саме це і є запорукою успішного майбутнього для кожного». Такої думки дотримується Галина Поминальна, викладач дитячої театральної студії «Бориспільські діамантики», художній керівник та актриса муніципального театру «Березіль», виконавець ролей кіно українського виробництва. Нам вдалося зустрітися з цією мудрою жінкою і трохи поспілкуватися.

— Галино Сергіївно, що діти отримують від навчання у Вашому театральному гуртку?
— Найголовніше — це їхній усебічний розвиток. У театрі дітлахи можуть бути не лише учнями, як у школі, де вони навчаються рівно сидіти, правильно тримати ручку або відповідати біля дошки. Тут вони можуть відчути себе в ролі дорослого, спробувати зіграти тваринку чи навіть рослину. Навчаю їх не лише логічно, а й творчо мислити, вміти спостерігати та бачити те, чого інші не помічають.

— Як, на Вашу думку, це може допомогти їм у житті?
— Той, хто навчиться уважно спостерігати, із легкістю зможе аналізувати будь-які ситуації. Таке вміння, наприклад, дає змогу вдало вирішувати проблеми. А вміння грати різні ролі, міняти образи надалі допоможе легко знаходити спільну мову з різними людьми.

— Що найважче дається у навчанні малечі? Адже у вас немає парт, ніхто не відповідає піднявши руку та й самі діти вкрай непосидючі.
— Навчати театральної майстерності — це означає постійно імпровізувати і, здавалось би, важкого в цьому немає нічого. Але з дітьми потрібно вміти налаштуватися на їхній настрій та бажання, тому що ми не навчаємося за якоюсь конкретною програмою. Під час моїх уроків вони можуть грати будь-яку роль, яка їм до душі, так, як вони це бачать.

— Хто може прийти до Вас навчатися, існує якийсь відбір чи критерії окремих талантів?
— Навчатися тут може кожен бажаючий, навіть той, хто дуже сором’язливий. Дуже часто до мене приходять замкнуті і малоконтактні діти, а вже після кількох занять вони розкриваються, стають зовсім іншими, знаходять тут собі друзів. Так, відомими театралами стануть далеко не усі, але театр кожному допоможе знайти себе справжнього.
У театрі діти можуть сміятись і плакати, показувати свій гнів чи доброзичливість, бути водночас і дітьми, і дорослими… Тільки тут вони навчаться по-справжньому жити, відчувати і бути справжніми. І, можливо, саме після відвідувань театрального гуртка вони стануть, як каже Галина Сергіївна: «Майбутніми зірочками нашого Борисполя!»

Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031