Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Березані колишній «Азовець» хотів вбити свою знайому гранатою РГН


У Березані колишній «Азовець» хотів вбити свою знайому гранатою РГН

У місті Березань, колишній «Азовець», через сварку із своєю знайомою, вирішив підірвати її на гранаті.

Під час проходження служби в зоні проведення АТО 37-річний чоловік, маючи доступ до бойових припасів, по закінченню служби залишив собі невикористані ним 9 запалів та 9 гранат РГН, а також ніж по типу мисливського кинджалу, які привіз та зберігав у своїй квартирі в м.Березань.

Наприкінці жовтня 2016 року, перебуваючи у себе вдома та вживаючи алкогольні напої, чоловік зателефонував своїй 33-річній знайомій та під час розмови між ними відбулась сварка на побутовому підґрунті.

По закінченню розмови, чоловік вирішив вбити жінку шляхом підриву однієї з бойових гранат.

У подальшому, зловмисник взяв із собою бойову гранату та вирушив до магазину, у якому працювала жінка.

Зайшовши до магазину, незважаючи на те, що в приміщенні перебували покупці, зловмисник дістав з кишені своєї куртки бойову гранату РГН, витягнув чеку і кинув гранату через прилавок в бік жінки та покинув приміщення.

Однак, вибух гранати відбувся під металевим листом стелажу, що був розміщений поряд з прилавком магазину, який прийняв на себе вибухову хвилю та уражуючи дії гранати, внаслідок чого жінці вдалось уникнути отримання тілесних ушкоджень несумісних із життям, а інші сторонні особи знаходились осторонь центру вибуху гранати.

Зловмисник був затриманий правоохоронними органами одразу після вчинення злочину у порядку ст.208 КПК України.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.ч. 1,2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене способом небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Бориспільською місцевою прокуратурою у суді доведено вину обвинуваченого та судом призначено справедливе покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Київської області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031