Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

За несплату «рекомендованого платежу» газ не відключать


За несплату «рекомендованого платежу» газ не відключать
Нещодавно споживачі природного газу отримали платіжки за листопад, де було зазначено великі суми, які стояли у графі «рекомендований платіж». У людей почалася паніка.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зробила роз’яснення для українців у своєму листі з рекомендаціями для постачальників газу «Інформація для побутових споживачів природного газу щодо «рекомендованого платежу».

У зв’язку із численними зверненнями побутових споживачів природного газу щодо зазначення деякими постачальниками природного газу в платіжних документах та в особистих кабінетах у мережі Інтернет інформації про «рекомендований платіж» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звертає увагу на наступні аспекти:
• «рекомендований платіж» не є обов’язковим платежем та не може бути відображений як заборгованість за спожитий природний газ;
• несплата «рекомендованого платежу» не є підставою для вжиття заходів з припинення газопостачання/розподілу на об’єктах побутових споживачів;
• з метою уникнення спірних ситуацій щодо обсягу спожитого природного газу, побутовим споживачам необхідно передавати дані про фактичне споживання через особистий кабінет у мережі Інтернет, за телефоном, через мобільні додатки тощо.
Крім того, НКРЕКП звернулась до ліцензіатів з постачання природного газу із зауваженнями щодо «рекомендованого платежу» (лист від 26.12.2017
№ 13293/16.3.2/7-17). Також у цьому документі зазначено, що «згідно з пунктом 10 частини другої статті 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» встановлено, що індивідуальний споживач зобов’язаний, зокрема, у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги сплачувати пеню, в розмірах, установлених законом або договорами про надання житлово-комунальних послуг.»

Світлана СУБОТА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031