Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Як переяславські чиновники гріхи змивали на Водохреще


Як переяславські чиновники гріхи змивали на Водохреще

19 січня переяславці відзначали свято Водохреща. «Офіційні» занурення пройшли на Дніпрі.

За вказівкою міської влади до місця купелі розчистили сніг, потрусили соломою підхід до води, вирубали велику ополонку. Воду освячував священик Святовоскресенського храму УПЦ Київського патріархату отець Іван Бобітко. Разом із містянами очищувалися від гріхів працівники міської ради та райдержадміністрації. Серед них — міський голова Тарас Костін, начальник міського відділу культури Вікторія Гуріна, голова РДА Андрій Пряхін, його заступник Любов Онопрієнко та інші. Змерзлих та зголоднілих службовців на березі безкоштовно пригощали гречаною кашею та гарячим чаєм. Також біля води чергували медики та рятувальники. На щастя, їхня допомога не знадобилася.
Як переяславські чиновники гріхи змивали на Водохреще

Чимало людей було й на Альті. Серед них — учасники бойових дій, їхні рідні, медики та міські депутати. Тут богослужіння проводив священик храму Святого Єфрема (УПЦ КП) отець Дмитро Волошин. Присутні могли скуштувати куліш із тушонкою, теплий чай та глінтвейн. Для учасників купелі співали колядки викладачі музичної школи на чолі з директором, оперною співачкою Ганною Іфтоді.
Як переяславські чиновники гріхи змивали на Водохреще

Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031