Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Рекордний бюджет Бориспільської ЦРЛ


Рекордний бюджет Бориспільської ЦРЛ

На державну субвенцію Бориспільській ЦРЛ на 2018 рік виділено 71 млнгрн, з яких 52 % —перерахувала міськрада, і 48% — з бюджету району (у районі менше населення, ніж у Борисполі).

Про рекордне фінансування розповів «Вістям» головний лікар Олександр Щур.
Рекордний бюджет Бориспільської ЦРЛ

«Оскільки 2018 рік у районі оголошено Роком медицини та охорони здоров’я, районна рада проявила ініціативу — виділила ще додатково 30 млнгрн на ЦРЛ. Так загальна сума коштів, які лікарня має використати впродовж року, становить 100 млн грн. Настільки великого бюджету ЦРЛ не знала з моменту свого існування», — поділився радісною новиною Олександр Щур.

«На засідання сесії райради, що заплановане на 8 лютого, я надав пропозиції на виділення додаткових коштів у межах трьох млнгрн на проведення капітальних ремонтів і закупівлю сучасного медобладнання, тощо. Якщо депутати підтримають ініціативи і проголосують, тоді можна буде деталізувати, що саме нового планується зробити і придбати», — розповів Олександр Щур і висловив вдячність керівництву Бориспільської РДА в особі голови Олександра Туренка та голові районної ради Владиславу Байчасу за розуміння проблем медицини й належну фінансову підтримку медичної галузі Бориспільщини.

До слова
Щодо медреформування сільської медицини, то головний лікар говорить, що дільничні лікарні у селах Рогозів, Старе, Вороньків, Вишеньки закриватися не будуть. Але оскільки вони виконують роль первинної і вторинної ланки щодо надання медпослуг, то вирішується у верхах, як вони будуть реформуватися і фінансуватися, згідно із вимогами медреформи.
Також пан Олександр підтримує ідею офіційного Борисполя щодо створення у кожному мікрорайоні міста амбулаторій сімейної медицини, так, каже, живе увесь цивілізований світ.

Ольга ІВАНОВА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031