Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Укрзалізниця оголосила тендери на експрес Київ-Бориспіль


Укрзалізниця оголосила  тендери на експрес Київ-Бориспіль

Укрзалізниця через свій регіональний філіал «Південно-західна залізниця» оголосила два тендери в рамках оновленого проекту зі створення залізничного сполучення між Києвом і аеропортом Бориспіль.

Про це свідчать дані системи Prozorro.

Перший тендер, оціночна вартість робіт по якому становить 112,67 млн грн, розділений на два лоти.

Перший лот включає будівництво опор естакади. Роботи мають бути виконані до 30 вересня 2018 року. Їх оціночна вартість вказана на рівні 103 млн грн.

В рамках другого лота Укрзалізниця хоче забезпечити роботи з монтажу металевих прогонових будов вартістю до 9,67 млн ​​грн. Кінцевий термін виконання робіт — 31 жовтня 2018 року.

Другий тендер з оціночної вартістю 17,02 млн грн передбачає закупівлю робіт з фарбування та посилення металевих прогонових будов з терміном виконання до 31 серпня 2018 року.

21 березня Укрзалізниця отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою 3,5 гектарів землі на території Борисполю для будівництва експресу Київ-Бориспіль.

Очікується, що до 1 червня Мінінфраструктури, Укрзалізниця і аеропорт Бориспіль повинні провести необхідні організаційні та технологічні заходи, пов’язані з підготовкою і початком з 1 червня будівельних робіт. Запуск поїздів на новому маршруті має відбутися 1 грудня.

Нагадаємо, 16 лютого уряд підтримав будівництво лінії швидкісного залізничного сполучення з аеропортом Бориспіль.

У протоколі наради зазначений маршрут руху поїздів: вокзал «Київ-Пасажирський» → станція «Видубичі» → вокзал «Дарниця» → аеропорт Бориспіль.

Згідно з раніше поданими планами, між Києвом і аеропортом Бориспіль курсуватимуть 11 рейкових автобусів PESA 620M, розрахованих на перевезення 91 пасажира, і два рейкових автобуси PESA 630М на 192 пасажири. Зараз ця техніка виконує рейси на регіональних маршрутах Укрзалізниці.

Раніше повідомлялося, що будівництво швидкісної залізниці, або так званого «Повітряного експресу» коштуватиме понад 300 млн доларів.

Проект швидкісного залізничного сполучення між аеропортом Бориспіль та Києвом — «Повітряний експрес» — планували запустити до Євро-2012.

Кредит погодився надати Експортно-імпортний банк Китаю, однак виплатив тільки першу частину траншу — 52 мільйони доларів.

Чверть цієї суми отримало державне підприємство, яке відповідало за будівництво та управління «Повітряним експресом».

Оскільки будівництво так і не розпочалося, отримані кошти розмістили на депозитах фінансової компанії «Сапфір фінанс» (82 млн. грн.) та «Профін-банку» (25 млн. грн.). Банк через кілька тижнів збанкрутував, у «Сапфір-фінанс» теж не повернули державі депозитні кошти.

Крім того, під проект державне підприємство купило три земельні ділянки в Бориспільському районі, заплативши 46 мільйонів гривень. Це в рази більше, аніж заплатили перекупники за цю землю.

Документи на розміщення депозитів та купівлі землі підписував Геннадій Дяченко, виконуючий обов’язки керівника проекту «Повітряний експрес».

Його кілька разів саме на час підписання документів призначав на посаду тодішній голова Держінвеспроекту Владислав Каськів.

Після цього керівником знову призначали Андрія Галущака, нинішнього державного секретаря Міністерства інфраструктури.

hromadske

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031