Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Україні немає ліків від ботулізму


В Україні немає ліків від ботулізму

Нас сьогодні в Україні немає сироватки від ботулізму. Окрім відсутності ліків, в Україні також повністю немає можливості самостійно виробляти сироватку від ботулізму.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів гендиректор "Центру громадського здоров'я МОЗ" Володимир Курпіта.

"В Україні не існує власного виробництва сироваток від ботулізму. У принципі, у світі мало країн, де вони випускаються, оскільки цю лікарську речовину дуже складно виробляти у незмінній якості, тому її виробляють невеликими партіями", – пояснив Курпіта.

Він також зазначив, що закупівля сироваток ніколи не була завданням Міністерства охорони здоров’я.

Відомство ніколи за всю історію існування незалежної України не купувало цю продукцію. Її завжди купували місцеві органи влади за кошти обласних бюджетів, як правило, в Росії. Коли в України почався конфлікт з Росією, закупівлі припинилися,– розповів гендиректор "Центру громадського здоров'я МОЗ" .

Курпіта додав, що у 2018 році МОЗ вперше скерувало частину коштів, які закладені у державному бюджеті на придбання ліків, на придбання сироваток. На це буде витрачено понад 40 мільйонів гривень.

24 канал

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031