Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Україні безкоштовно вакцинуватимуть від кору дорослих, які знаходяться у групі підвищеного ризику


В Україні безкоштовно вакцинуватимуть від кору дорослих, які знаходяться у групі підвищеного ризику

Міністерство охорони здоров’я України затвердило порядок проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику.

Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. Зокрема, йдеться про поширення захворюваності у групах, що проживають у спільному просторі (військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти), а також серед освітян і медиків.

Відповідно до зазначеного наказу впродовж 2018 року забезпечується проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями:

серед груп професійного ризику: медичних працівників, працівників освітніх закладів та немедичних працівників закладів охорони здоров’я, представників силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба, Державна служба охорони),студентів навчальних закладів без обмеження віку.

Для проведення імунізації цих груп дорослих в Україні вакцини є в наявності, завдяки запасам, що були закуплені за бюджетні кошти у попередні роки.

Відповідно до чинного законодавства, вакцини закуповуються лише для імунізації дітей. Рішення про імунізацію дорослих у групі ризику приймається, як реагування на спалах кору. Станом на 27 червня 2018 року в Україні наявні 852 тисячі доз вакцин.

Нагадаємо, що кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби може призвести до смерті. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Нагадаємо, що вакцина проти кору є у наявності в усіх регіонах.

Інформація Урядового порталу

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031