Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

КОДА закриває табір де отруїлися діти


КОДА закриває табір де отруїлися діти

Київська обласна адміністрація достроково закриває зміну у ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич", де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей.

Про це "Українській правді" повідомив голова КОДА Олександр Горган.

"Сьогодні відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де заслуховували інформацію щодо табору. За її результатами ми прийняли рішення достроково закрити зміну, бо там виявлено низку системних посадових порушень і зловживань", - сказав він.

За словами Горгана, зміна закривається від 11 липня.

"11 липня усі діти мають роз'їхатися. Зміна закривається", - сказав він.

Керівник ОДА додав, що заклад зможе прийняти нову зміну дітей тільки після того, пройде повторну перевірку.

"Ми зміну закриваємо. І не даємо заїзд до того, часу, поки не буде проведено повторне лабораторне дослідження і не будуть отримані результати, які дозволять визнати заклад придатним для прийому дітей", - сказав він.

Серед порушень, які озвучували на комісії, Горган назвав те, що в харчоблоці табору виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору.

"Це було знайдене на посуді, на кранах, на раковинах. Ми маємо всі підстави вважати, що наявність цієї флори спричинила масове отруєння", - сказав Горган.

Крім того, за його словами, до хворих дітей не пускали медиків.

"1 числа діти були отруєні і 3 числа – через дві доби – по-перше, дітей певну частину часу взагалі не лікували, на них просто не звертали уваги, і дитинка, яка зараз дуже хвора, вона була у хворобливо-сонливому стані, вона весь час втрачала вагу і скочувалась до важкого стану. Потім цих дітей невірно лікували – убили навіть їх природну флору, а не тільки патогенну, що ще може мати дуже складні наслідки у майбутньому", - сказав Горган.

"Потім був момент, коли мати телефонувала уже всім, кому могла, і навіть викликала екстрену медичну допомогу, а екстрена меддопомога відмовила в приїзді. Тільки через те, що зателефонував головлікарю заступник прокурора району, то прислали карету екстреної допомоги, і її 2 липня не допустили на територію закладу і дітей не показали", - додав голова КОДА.

Також, він підкреслив, що людина, яка "не пускала перевіряючих, не надавала допомогу", вона суміщає дві посади.

"Він начальник медчастини цього табору і він же сам заступник головного лікаря і відповідає за екстрену меддопомогу у районі", - підсумував Горган.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031