Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах від отруєння грибами померла людина


У Броварах від отруєння грибами померла людина

Нещодавно двоє безхатьків отруїлися грибами, які збирали і вживали в їжу в лісосмузі на Торгмаші. Один чоловік помер, іще одна жінка в стані середньої тяжкості перебуває в реанімації. Про це під час оперативної наради за участі заступника міського голови розповіла Віра Товстоног, керівниця броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Повідомляє "Трибуна Бровари".

Як зазначила Віра Товстоног у цьому році це перший випадок отруєння грибами в місті. Однак, таких інцидентів іще може трапитись багато. Адже пройшли рясні дощі, тож дикорослих грибів ще вродить дуже багато.

Віра Товстоног розповіла, що потерпілі не мали постійного місця проживання, мешкали на Торгмаші. Вони збирали гриби у лісосмузі неподалік, смажили їх на вогнищі та вживали.

У відділі лабораторних досліджень повідомили, що лише минулого року сталося 9 випадків отруєння грибами, у яких постраждало 18 осіб. Тоді двоє людей не вижили. Потерпілі збирали пластинчасті гриби в лісах і лісосмугах Броварського району. Причиною отруєння стала неуважність і невміння відрізнити їстівні гриби від неїстівних і умовно їстівних.

Фахівці зазначають, що серед зібраних грибів могла бути бліда поганка – найотруйніший у світі гриб. Окрім того, причиною отруєнь могли стати порушення технології приготування страв із дикорослими грибами. А саме, без попереднього відварювання, без зливання відвару з грибів тощо.

У відділі лабораторних досліджень звітують, що на цей час вручили 53 листівки і провели 26 бесід стосовно небезпеки отруєння грибами. Представниця броварського відділення Держпродспоживслужби Олександра Вакарчук зазначила, що відповідну роз’яснювальну роботу вже проведено і на ринках міста.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031