Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Про нові правила нарахування субсидій


Про нові правила нарахування субсидій

За постановою Кабміну № 319 від 27.04.2016 «Про порядок надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг» із 1 травня внесено зміни. Відтепер розрахунок субсидії залежатиме виключно від доходів усієї сім’ї.

Згідно із законодавством України право на отримання державної субсидії мають сім’ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг (в межах встановлених норм споживання та з урахуванням пільг) перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї.

Про це розповіла виконуюча обов’язки начальника управління соціального захисту населення міста Бориспіль Людмила Гудзь на плановій нараді міського голови 17 вересня. «Житлово-комунальна субсидія оформляється на одного з зареєстрованих членів домогосподарства (сім’ї), на ім’я якого відкрито особові рахунки на оплату комунальних послуг. Решта членів домогосподарства для призначення субсидії повинні підтвердити свою згоду на доступ і обробку персональних даних», — розяснила Людмила Михайлівна.

Квартиронаймачі, якісплачують комунальні послуги відповідно договору оренди, також мають право на надання субсидії.
Через усі ці нововедення в бориспільських субсидіантів виникає чимало питань до Бориспільського управління соцзахисту населення. Наприклад, яку субсидію нарахують бабусі, яка проживає сама, але у цьому ж помешканні прописаний її дорослий син, з яким вона не спілкується. Або інша ситуація, яка вже назріла: молода сім’я орендує двокімнатну квартиру в Борисполі згідно із сумарними доходами має право на субсидію. Проте орендодавець відмовляється прописати жильців до свого помешкання. Людмила Гудзь зазначила, що роз’яснити такі ситуації поки в місцевому соцзахист ідостеменно не беруться. Відтак, за її словами, приблизно 15-20% існуючих субсидіантів позбавляються пільг на ЖК-послуги.

Через нововедення нарахування житлово-комунальних компенсацій у 2018 році втратили наступні категорії громадян:
* особи, які володіють автомобілем з дня випуску, якого пройшло менше 5 років. (виняток становлять мопеди або машини, видані соцорганами);
* особи, які протягом останнього року перед зверненням за субсидією отримали спадщину або іншим законним способом,набули право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб;
* особи, які вчинили одноразове придбання товару або оплатили певні послуги вартістю понад 50 тисяч гривень;
* орендодавці, які не задекларували доходи від здачі майна в оренду;
* боржники з оплати ЖК-послуг, які заборгували понад 340 гривень;
* власники нерухомого майна (квартири житлова площа якої більше 120 кв.м, приватного будинку — понад 200 кв.м). Обмеження не поширюється на багатодітні, прийомні сім’ї та будинки сімейного типу; особи працездатного віку, які не працюють, не навчаються та не перебувають на обліку в центрі зайнятості. Таким громадянам органи соцзахисту автоматично зараховують в дохід три прожиткові мінімуми, що істотно знижує ймовірність нарахування субсидії.

Керівник запевнила, поки черг на оформлення бажаної субсидії ані в бориспільському міському управлінні соцзахисту, ані в районному немає. Проте вже у жовтні, на початку опалювального сезону, тут очікують аншлаг субсидіантів.

Тетяна Ходченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031