Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Кабінет бориспільської невідкладної: поки без черг і авто


Кабінет бориспільської невідкладної: поки без черг і авто

Фельдшер невідкладних станів вищої категорії Валерій Коробко.

28 жовтня розпочав роботу кабінет невідкладної допомоги КНП «Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги». «Вісті» завітали до кабінету.

Недільного дня на прийомі був фельдшер невідкладних станів вищої категорії Валерій Коробко. Він розповів, що основне його місце роботи — екстрена меддопомога. Робота у міській первинці — додаткова.

«Добре, що відкрився такий кабінет — ділиться співрозмовник. — Бо для Борисполя не вистачало цього. Містяни були обділені у цьому питанні. Кабінет обладнаний, ще 10 років тому таких апаратів ми і не бачили. Є дефібрилятор, не прив’язаний до електропостачання, переносний електрокардіограф (кардіограму можна зняти на вулиці), у шафці маємо набір усіх необхідних медикаментів. Усе компактно, у кабінеті комфортно».
Хоча, говорить, не вистачає транспорту в ситуаціях, коли необхідно виїхати до пацієнта. Повідомляє: у перші дні роботи кабінету ажіотажу не було.

Директор «Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги» Євгеній Черенок зазначає, що це пілотний проект, згодом час роботи кабінету невідкладної допомоги може бути збільшений. Наразі усім лікарям міської первинки видали службові телефони, тож пацієнти зможуть завжди бути на зв’язку зі своїм лікарем. Із при-воду виїзду служби невідкладної допомоги по місту було повідомлено, що оголошено тендер на купівлю двох автомобілів для невідкладної допомоги.

КАБІНЕТ НЕВІДКЛАДНОЇ ДОПОМОГИ ПРАЦЮЄ:
Субота — з 14.00 до 20.00 (у першій половині дня у амбулаторії ведуть прийом лікарі міської первинки, тож необхідності у роботі кабінету немає).
Неділя — з 8.00 до 20.00.
Адреса: вул. Київський Шлях, 24, міська амбулаторія № 2 (колишня стоматполіклініка)
Телефон: 068-351-56-36

Хто модернізуватиме?
У Міністерстві Охорони здоров’я згадали про необхідність модернізації невідкладної допомоги.
У інтернеті з’явилася інформація, що заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк у ефірі «Радіо НВ» повідомив, що для повної модернізації системи невідкладної медичної допомоги в Україні необхідно 10 млрд грн. Він зазначив: «Не тільки авто, але починаючи від виклику: диспетчерська служба, навчання, протоколи диспетчеризації (це те, як диспетчер повинен себе вести). Друге — це навчання лікарів, оснащення машин, підняття лікарям зарплат і, звичайно, автомобілі». За словами Ковтонюка, МОЗ у наступному році планує провести модернізацію невідкладної допомоги в Києві та п'яти областях: Донецькій, Полтавській, Тернопільській, Одеській та Вінницькій. Шкода, що Київщини у цьому переліку немає…

Поспішайте обрати лікаря, щоб не запізнитися
«Один із сімейних лікарів міського центру первинки використав ліміт із набрання підписаних із пацієнтами декларацій — це Станіслав Іванович Жана — У нього 1800 пацієнтів», — повідомив Євгеній Черенок, директор КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». За його словами, наразі ще п’ять лікарів невдовзі сягнуть свого ліміту завантаження. На питання, хто може звертатися за наданням меддопомоги до міських центрів первинної медико-санітарної допомоги, Черенок повідомив, що до червня 2019 року за допомогою мають право звертатися усі, хто цього потребує. «Навіть ті громадяни, хто ще не підписав декларації із лікарем первинки, можуть отримати безоплатну медичну допомогу. Із червня 2019 року медпослуги будуть надаватися лише платно, окрім станів, які несуть загрозу життю – для тих громадян, які не уклали декларацій», — пояснює Євгеній Павлович.

Коли звертатися
Перелік приводів звернень до чергового кабінету первинної медичної допомоги (від буде переглядатися в залежності від статистики звернень до кабінету):

Головний біль на фоні підвищення артеріального тиску.

Головний біль при мігрені.

Головний біль при підвищенні температури.

Больовий синдром в суглобах та хребті.

Больовий синдром в м’язах при температурі вище 38 градусів.

Больовий синдром після перенесеної травми.

Біль на фоні трофічних виразок та пролежнів.

Біль в животі на фоні встановленого діагнозу хронічного гастриту, виразкової хвороби шлунку і 12-палої кишки (без симптомів перфорації та кровотечі).

Біль в горлі, вусі на фоні підвищення температури.

Біль в грудній клітині, пов’язаний із кашлем.

Біль при невралгії.

Задуха, кашель (не пов’язані з травмою, стороннім тілом).

Підвищення температури тіла при гострій респіраторній інфекції.

Підвищення температури при болях у горлі, кашлю, нежиті у дітей старше 3-х років і дорослих без судом, висипки та блювоти.

Підвищення температури тіла при встановленому діагнозі синусит.

Підвищення температури тіла після переохолодження.

Висипання на шкірі без утруднення дихання.

Диспепсичні розлади на фоні хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Загострення вегето-судинної дистонії.

Порушення сечовипускання (крім гострої затрим-ки сечі).

Ірина Костенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Черенок Евгений Павлович 5 листопада 2018 21:03
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    В статті є неточності. Не кабінет невідкладної, а черговий кабінет первинної допомоги. Реформа МОЗ направлена не на реорганізацію невідкладної допомоги, а на службу екстреної медичної допомоги.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031