Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах медсестра врятувала життя школярці


У Броварах медсестра врятувала життя школярці

06.12.2018 року в Броварській спеціалізованій школі I-III ступенів №5 ім. Василя Стуса трапилась надзвичайна пригода. Про це повідомляє заступник піклувальної ради цієї ж школи Олександр Сергійович Короленко у соцмережі.

Дівчинці 2-го класу на уроці фізичної культури стало зле і вона втратила свідомість. Вчитель фізкультури, підхопивши непритомну дівчинку на руки, приніс її до медпункту.

Поки медсестра намагалася привести дівчинку до тями та надати допомогу, вчителі викликали швидку допомогу. В цей час у дівчинки пропав пульс і вона перестала дихати... Медсестра почала робити масаж серця та штучне дихання. Дякуючи медпрацівниці школи, серце дівчинки почалося битись.
У Броварах медсестра врятувала життя школярці

А ось карета швидкої допомоги їхала до бездиханної дитини близько години.

На запитання "Чому так довго?", була отримана відповідь від лікарів: "Не вірно записали адресу школи, шукали, де школа".

Якщо розсудити, що відстань 3,3 км медики їхали одну годину, то рухались вони зі швидкістю 3,3 км/год. Середня швидкість ходи здорової становить близько 5 км/год. Виходить, що швидше дійти пішки до людини, яка в будь-яку хвилину може померти, ніж приїхати до неї в кареті швидкої допомоги.

Також Олександр підняв тему забезпечення шкіл ліками першої необхідності в екстрених випадках, при цьому наголосивши, що по закладах освіти їх просто немає.

- В 5-ту школу, я їх купляв декілька років поспіль, як і інші необхідні ліки. В цьому році, директор заборонив медсестрі приймати від мене ліки. Сказав написати заявку на придбання.
Медсестра написала її на початку вересня, але ліків, як не було, так вони і не з'явилися. Аж до цього випадку, відразу після нього, медсестра їх отримала, думаю, що директор сам їх придбав. А заявка, як лежала десь у нього на столі, чи десь там, так і лежить, - розповідає Олександр.
У Броварах медсестра врятувала життя школярці

Це список медикаментів, які управління освіти купувало минулого року. Як зазначив Олександр Короленко, директор школи Редько Сергій Іванович заборонив оприлюднювати цьогорічний список ліків.

З чеків по назвах медикаментів, які купував особисто Олександр Короленко, можна порівняти ефективність роботи управління освіти міста та піклувальної ради школи.
У Броварах медсестра врятувала життя школярці

Медсестра, яка врятувала життя маленькій дівчинці після інциденту звільняється...
Сама ж дівчинка почуває себе більш-менш добре.

AT BROVARY

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031