Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Бориспільському районі обговорили питання ОТГ. Яким буде розподіл, вирішували сільські голови


У Бориспільському районі обговорили питання ОТГ. Яким буде розподіл, вирішували сільські голови

4 лютого в актовій залі Бориспільської районної ради відбулася виїзна нарада голови Київської ОДА Олександра Терещука з приводу створення ОТГ на території району. На зустрічі були керівники райдержадміністрації, районної ради та голови сільських рад. Загальний список учасників — 28 осіб. На зібрання місцеву пресу не запрошували, але «Вістям» вдалося побувати на зустрічі.
«Я нікого не змушую до об’єднання, це має бути добровільно та злагоджено. У 2020 році, коли реформа децентралізації дійде завершення, у територіальні громади об’єднаються усі без виключення», — зазначив губернатор.

Сільські голови не приховували, що громади об’єднуватися не поспішають. Також повідомлялося, що нещодавно за ініціативи Гірського голови відбулися збори у Чубинському Великоолександрівської сільради. Роман Дмитрів побажав організувати об’єднання довколишнього регіону в ОТГ із адміністративним центром у Горі. Таку ініціативу інші сільські голови району та голова райради Владислав Байчас не схвалили.
«Наведіть лад у своєму селі, де немає доріг, лікарні, будинку культури, а потім організовуйте об’єднання громад! У Горі, окрім бюджетних грошей від податку аеропорту, розвитку немає», — були справедливі нарікання на адресу Дмитріва.

Натомість голова райради запропонував створити адмінцентр у Ревному, оскільки, за його словами, це буде доцільнішим і вигіднішим для більшості сільських громад.
Окремі сільські голови висловлювали негативну позицію щодо створення ОТГ, мотивуючи це побоюваннями, що потім бюджети їхніх сіл не використовуватимуться в повному обсязі.
Озвучені показники Департаменту фінансів та Департаменту економіки Київської ОДА не змусили селищних голів змінити їхню думку. Прозвучали слова, що 16 об’єднаних територіальних громад області на сьогодні мають показники збільшення надходження бюджетних коштів мінімум на 18, а максимум на 33%. Крім того Кабінетом Міністрів вони були визнані спроможними — це свідчення того, що у них з’являється можливість прямих міжбюджетних фінансових відносин щодо фінансування освіти, медицини, створення ЦНАПів на території ОТГ тощо. Про це зазначив Дмитро Ликов, в.о директора департаменту містобудування та архітектури КОДА.
Сільські голови так і не дійшли згоди, бо не розуміють, що створення ОТГ дасть перспективу розвитку для громад району. Тривале обговорення варіантів розподілу території району продовжилося за зачиненими дверима, без губернатора та преси.

Тетяна ХОДЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Андріан 6 лютого 2019 19:58
    • Не подобається
    • +1
    • Подобається
    Тетяна ХОДЧЕНКО, Ви не журналіст, а пропагандист. Чому Ви дозволяєте собі оціночні судження? А головне на підставі яких фактів таке судження? Зі слів когось? Сором!
  2. Оксана 6 лютого 2019 23:24
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Понаписали.
    До чого тут сільські голови? Вони нічого не вирішують. Як громада вирішить, так і буде.
    А менеджери хай собі малюють. Хай центр хоч і в Ленінівці намалюють.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031