Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Уряд Гройсмана зобов’язав «Нафтогаз» компенсувати вартість встановлення лічильників в домогосподарствах і відчутно знизив норму споживання газу на людину


Уряд Гройсмана зобов’язав «Нафтогаз» компенсувати вартість встановлення лічильників в домогосподарствах і відчутно знизив норму споживання газу на людину
Кабінет Міністрів ліквідує корупцію в газовій сфері шляхом встановлення в кожному домогосподарстві газового лічильника, забезпечивши прозорий облік споживання «блакитного» палива. Українці, переконані в Уряді, повинні сплачувати лише за спожите, а не за повітря, повідомляє Вісник Переяславщини.
30 січня під час засідання Кабінету Міністрів України прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що НАК «Нафтогаз України» сплатить споживачам газу встановлення лічильників газу. Про це йдеться на сайті Уряду.
За словами Володимира Гройсмана, у «Нафтогаз України» є для цього і відповідні повноваження, і буде закладено кошти.
«У максимально стислі строки в кожному домогосподарстві повинен стояти лічильник. Тоді всі побачать, що облік є», – сказав глава уряду і додав: «Всі повинні бути зацікавлені в тому, щоб рахувати – хто і скільки споживає реально, а не списувати один на одного. Потрібен лічильник. У нас є домогосподарства, в яких лічильників немає. Чиє це завдання? Постачальника газу!».

Тепер компанії, які займаються постачанням газу населенню, зобов’язані надати Міністерству фінансів інформацію про поштову адресу, дату і номер договору, укладеного зі споживачем, його ідентифікаційний код і т.п. Контроль за виконанням відповідного рішення Кабміну покладено на Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.
Тим же, у кого лічильників немає, Уряд повертає знижені норми споживання, скасовані рішенням Верховного суду в кінці 2018 року.
«На жаль, в газовому середовищі всі чомусь вважають, що потрібно наживатися на людях. Ми проти цього категорично. Було 3,3 кубічних метра на людину – чому людина зараз повинна платити за 9,8 кубометра? Це в три рази більше, ніж вони споживають. Тому ми повертаємося до норми. Було 3,3 (куб. м газу на одну особу в місяць) буде 3,29 – на 0,01 менше. І таким чином, щоб люди платили відповідно до справедливого обсягу, а не завищеного. Ми на поводі в цьому питанні ні у кого йти не будемо», – резюмував Володимир Гройсман.

Уряд встановив, що з 9 серпня 2018 року в Україні діють такі норми споживання газу без лічильників:

– газова плита за наявності центрального гарячого водопостачання – 3,29 куба газу на одну особу на місяць;

– газова плита без центрального гарячого водопостачання – 5,39 куба газу на одну особу на місяць;

– газова плита і водонагрівач – 10,49 куба газу на одну особу на місяць.

При цьому очільник Уряду додав, що за завищеними нормами можна не платити.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031