Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Вибори: щоб не втратити право голосу


Вибори: щоб не втратити право голосу
Навіть якщо виборець «зі стажем», не змінював адресу і вже знаходив своє прізвище у списках на виборчій дільниці, напередодні виборів йому варто заздалегідь звіритися із реєстром. Особливо це стосується тих, хто голосуватиме вперше чи змінив реєстрацію. Світлана Тарасова, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців, зазначає:
«Проблеми із невключенням до Реєстру виборців виникають у молоді, яка голосуватиме вперше. Громадянам, яким після жовтня 2015 року виповнилось 18 років, потрібно переконатися, що їхнє прізвище не загубилося».
Керівник наголошує: якщо адреса виборця змінювалася, реєстраційна служба зобов’язана передати інформацію до відділу ведення Реєстру, але краще впевнитися особисто, що не трапилося ніяких збоїв. Щоб перевірити себе у реєстрі виборців, необхідно звернутися до відділення ведення держреєстру, маючи паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України.
Також можна перевірити персональні дані, внесені до Реєстру, на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» за допомогою програмного ресурсу «Особистий кабінет виборця».
Процедура проста: заходите у кабінет виборця на вкладку «Перевірка включення», вводите дані: прізвище, ім’я, по-батькові та дату народження (відповідно до паспорта). Вказуєте електронну адресу, переходите на вкладку «Перевірити вказані дані». На електронку надійде код, який вводиться у відповідне поле. Якщо є невідповідність між введеними даними і записами Реєстру, тоді надходить інформація, що дані неправильні і потрібно звернутися у відповідний відділ реєстру виборців за вказаною адресою. Для тимчасово переміщених осіб.
Якщо тимчасово переміщені особи не змінили місця реєстрації, залишилися за адресою у Донецькій чи Луганській областях, для них затверджено порядок тимчасової зміни місця голосування, що діє на кожен виборчий процес — до відділу реєстру потрібно звертатися перед виборами. Якщо буде другий тур, потрібно знову проходити процедуру тимчасової зміни місця голосування. Тимчасова зміна місця голосування. Перед першим туром останній термін, коли через відділ ведення реєстру виборців можна буде внести зміни до списку виборців — 25 березня (за 5 днів до голосування). У цей день відділ працюватиме до 24.00. Після цього терміну потрібно буде звертатися до суду. А за два дні до виборів (29 і 30 березня) суди подібні заяви не розглядатимуть.
Важливо:
Персональні дані громадян, включених до Державного реєстру виборців, є захищеними і тому інформація щодо їх змісту по телефону не надається.
Адреса відділу: м. Бориспіль, вул. Шевченка, буд. 4.
Графік роботи: понеділок — четвер: з 8.00 до 17.15 п’ятниця:
з 8.00 до 16.00 обідня перерва: з 13.00 до 14.00.
Додаткова інформація за тел. 6-72-84

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031