Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Чи буде друга «Ніка» на вул. Момота?


Чи буде друга «Ніка» на  вул. Момота?
Громадські активісти мікрорайону Соцмістечко у Борисполі продовжують відстоювати зелену зону на розі вулиць Київський Шлях та Момота, яку називають Липовою алеєю. Судові розгляди щодо порушень у питаннях приватизації та реєстрації земельної ділянки на тій території тривають із 2016 року.
15 лютого 2019 року відбулося чергове судове засідання. Йдеться про територію на розі вул. Київський Шлях та вул. Момота з протилежного боку від магазину «Ніка». Мешканці Соцмістечка бояться, що там може з’явитися торгівельний центр, подібний до «Ніки». Тому громада налаштована повернути земельну ділянку площею 7 соток (одна з яких привласнена незаконно) у розпорядження міста, щоб там була офіційно затверджена зелена зона.
Судове засідання не дійшло до розгляду справи. Громада Соцмістечка залишилася без адвоката, який перебуває на лікуванні. Люди не встигали укласти угоду з іншим, тому і звернулися із клопотанням відкласти розгляд. Важливий факт — представники головного управління Держгеокадастру, Бориспільської міської ради та реєстраційної служби, які мали бути учасниками процесу, на судове засідання не з’явилися. Є листи про слухання справи за їхньої відсутності. Активісти нарікають, що розгляд у суді відкладали неодноразово з різних причин — об’єктивних і суб’єктивних.
«Відповідачі звернулися з клопотанням про закриття справи, але суддя на засіданні заявив однозначно: «Відмовити у клопотанні про закриття провадження. Ухвала оскарженню не підлягає», — розповідає активіст Сергій.

Відкласти слухання цього разу суддя погодився, щоб дати час ознайомитися зі справою новому адвокату. Наступне засідання призначено на 5 березня 2019 року, о 16.00
Позицію щодо ситуації зі спірною ділянкою прокоментував «Вістям» Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук.
— Йдеться про те, щоб міська рада відмінила своє рішення, яким депутати виділяли шість соток землі. Але воно є законним. Мова може йти тільки про ту одну сотку, яку шахрайським способом, шляхом підробки документів, було внесено в базу Держгеокадастру, щоб без рішення міської ради стати її власником. Із мешканцями громади Соцмістечка ми періодично зустрічаємося, надаємо їм допомогу, в тому числі і юридичну. Але навряд чи присутність представника міськради у суді може вплинути на хід справи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Oksana 27 лютого 2019 14:53
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    просто тисніть на депутатів аби цей район вилучили з плану як "багатоповерхова забудова". поки він є таким - там може бути не лише двійник маленького ТЦ, а щось в рази більше!
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031