Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Непорозуміння продовжуються


Непорозуміння продовжуються
Хто стане власником медприміщення на вул. Гоголя, 2, чи візьмуть медиків районної первинки до міського Центру первинної медико-санітарної допомоги, йшлося на нараді у міського голови 25 лютого.
Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук відповів на запитання депутатів щодо передачі будівлі колишньої поліклініки міському центру первинки.
«4 січня ми звернулися з листом до Бориспільської районної ради і держадміністрації з проханням передати місту цю будівлю для створення там амбулаторії медико-санітарної допомоги, але офіційної відповіді не отримали. Будемо звертатися повторно. Поки що зі слів керівництва району не зрозуміло, як саме вони бачать вихід з цієї ситуації. Нібито частину передадуть, частину не передадуть. Яку саме частину та на яких умовах — наразі не відомо. Моя позиція є такою: ми за те, щоб і лікарі, і пацієнти перебували в нормальних умовах, а люди отримували меддопомогу. Проте, якщо місту передадуть лише другий поверх, я категорично проти. Пацієнтам, особливо людям літнього віку, це буде складно і незручно. Приміщення потрібно передати повністю, тоді там буде можливо створити гідні умови для праці фахівців і лікування пацієнтів. Що стосується працевлаштування лікарів районної первинки, це питання повинні вирішувати фахівці, які знаються на проблемі. Я проти, щоб це питання переносили в політичну площину», — прокоментував проблему Анатолій Федорчук.

Голова профспілкової організації районної первинки, лікар Степан Капущак, повідомив «Вістям», що 26 лютого він особисто був на прийомі у голови Бориспільської районної ради Владислава Байчаса, який вчергове підкреслив, що позиція районної влади незмінна: лікарі районної первинки мають працювати в селах району.
«Напередодні я телефонував до Національної служби здоров’я, де мені повідомили, що в ситуації, коли лікарі переходять працювати з однієї структури до іншої, декларації автоматично «йдуть» за лікарем. Ми вважаємо, що окремі представники міської влади не хочуть, щоб половина містян отримувала якісні медичні послуги від нас, бере місто на роботу із району лише «обраних», — вважає Степан Капущак.

Зі слів лікаря районної первинки стало відомо, що до району направлено повторне звернення від міста щодо передачі будівлі на баланс, а не в оренду.
Директор Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Євгеній Черенок зазначив, що потрібно враховувати цифри.
«Ми порахували витрати і доходи, наразі ми виходимо на середньомісячну економію у сумі 140 тис. грн. Те, що пропонується зараз, потребує коштів для забезпечення додаткового персоналу, тобто лікарів, які одразу перейдуть з районної первинки вміську. Середньомісячний дохід у перший місяць становить нуль, дефіцит бюджету — 2 млн 740 тис. 830 грн. Розрахунки свідчать, що взяти всіх лікарів — буде катастрофою для міського центру. Підкреслюю, ми не відмовляємося від цього, в листопаді до нас перейшло чотири лікаря з районної первинки, минулого тижня — один лікар, наступного тижня — ще одна особа. Це повільний графік, завдяки якому ми зможемо вирішити проблему з мінімальними витратами для нас», — висловив доповідач.

Прихильники другого варіанту (одразу перевести всіх бажаючих лікарів з районної в міську первинку) вважають, що озвучені труднощі перебільшені, адже з районними лікарями уклали декларації 22 тисячі пацієнтів. Тож гроші підуть за ними саме в міську первинку.
Рішення щодо питання конфлікту між районною і міською первинками поки що не прийнято.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Сергей 3 березня 2019 07:01
    • Не подобається
    • -1
    • Подобається
    В селе Рогозов Бориспольского р-н в школе идет 100% подкуп избирателей на выборы.В приказном порядке заполняются анкеты с адресами и телефонами в пользу действующего Президента..Учебное заведение которое должно вселять в детей доброту и справедливость претворилось в очаг сборища Змей.О каком духе воспитания можно говорить,если педагоги идут на подкуп своей совести....На протяжении 5 лет Президент власть была всем педагогам неугодной.и только на протяжении 2 месяцев им стало жить лучше чем на Канарских Островах.Все растворяются в массах агитации за Народолюба нынешнего Президента..Я считаю,что после Выборов и изменением Власти не место в занимать должность педагога учителям продавшим свою Душу в АД..Новая власть должна пересмотреть архивные бюлетни голосования и лишить этих педагогов существования по улучшеным тарифам будущего..В случае полной фальсификации выборов в селе предлагаю разогнать этот коллектив..Школу передать на баланс сельсовета Переоборудовать здание под общежитие И комнаты предоставить беженцам Донбасса Закупить автобусы и учеников возить 1-4 класс в Мирное 5-11 в Вороньков
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031