Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Депутатське звернення через випадки шахрайства


Депутатське звернення через випадки шахрайства
Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук зачитав на сесії звернення до міністра юстиції Павла Петренка з вимогою вжити необхідних дій щодо запобіганню шахрайських схем у сфері нерухомості.
Як зазначив Анатолій Федорчук, сьогодні будь-який громадянин України не захищений від того, що його майно можуть у незаконний спосіб привласнити шахраї. Бориспільською міською владою виявлені непоодинокі випадки незаконного втручання до Державного реєстру власності на нерухоме майно. Останній випадок – житель Івано-Франківської області обманним шляхом зареєстрував право власності на земельну ділянку, яка законно належить жителю міста Бориспіль. Наразі в бориспільському суді перебувають 9 цивільних справ щодо незаконного привласнення земельних ділянок через маніпулювання Державним реєстром нанерухоме майно та використання підроблених документів. Дві судові справи вдалося виграти. Проте, через недосконалість законодавства та спрощену процедуру державної реєстрації на нерухоме майно збільшилась кількість шахрайських дій.
Наголошувалося, що підробляються навіть архівні довідки, які державні реєстратори вносять до державного реєстру. У зв'язку з цим потерпілим складно відстоювати свої законні права на нерухоме майно. Як зазначив мер, звернення до правоохоронних органів, як правило, не мають відповідей.
Депутати Бориспільської міської ради одноголосно підтримали звернення до міністра юстиції Павла Петренка з вимогою запобігання шахрайських дій у цій сфері, надання органам місцевого самоврядування повноважень контролювати законність операцій з Державним реєстром на нерухоме майно. Також було прийнято рішення звернутися до керівників міських і районних рад з пропозицією підтримати це звернення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031