Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Незаконні донарахування за газ — що робити, аби не втратити субсидію?


Незаконні донарахування за газ — що робити, аби не втратити субсидію?
Нацкомісія постановила, що за додаткові нарахування в платіжках за газ є незаконними. Про це під час планової наради повідомив перший заступник міського голови Микола Корнійчук. Так, за результатами перевірки встановлено, що Волиньгаз, Вінницягаз, Київгаз, Київоблгаз робили незаконні нарахування, тепер вони зобов’язані усунути ці порушення.
«Ми доносимо до всіх наших абонентів газконтори, що плтити за ці донарахування не потрібно — це незаконно», - зауважив Корнійчук.

Проте, відразу виникло питання, що робити людям, які отримують субсидію. Адже, згідно постанови Кабінету міністрів, будь яка заборгованість за комунальні послуги, автоматично залишить домогосподарство без субсидії. Тому люди вимушені будуть платити за ці незаконні донарахування. Як зазначив міський голова - вони стали заручниками ситуації.
Зрозуміли це і в Кабміні. У Мінсоцполітики розробили проект постанови, згідно з яким українці не втратять субсидії через борги від незаконних нарахувань облгазів. Про це розповів заступник директора департаменту енергоефективності НАК Нафтогаз України Олексій Хабатюк.
«Мінсоцполітики розробило відповідний проект постанови, який буде регулювати цю заборгованість. Тобто, якщо у людини є заборгованість за газ, яка виникла внаслідок незаконних нарахувань, то вона не буде враховуватися у загальній заборгованості при перепризначенні субсидій», — розповів Олексій Хабатюк.

Зараз всі чекають на затвердження цієї постанови.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031