Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Кредит для Бортницької станції аерації


Кредит для Бортницької станції аерації
Найбільшу в Східній Європі та єдину в Києві станцію стічних очисних споруд невдовзі буде реконструйовано за допомогою фінансової підтримки уряду Японії.
ПрАТ «АК «Київводоканал» 15 березня оголосив проведення міжнародного тендеру на обрання підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації. До речі, дана станція є одним із найбільших комплексів очисних споруд в усій Східній Європі та єдиною станцією очищення стічних вод у столиці і давно потребує оновлення.
Застарілі системи станції вже не можуть справлятися із об’ємами стоків, які надходять до системи. На виконання проекту забезпечення функціонування очисних споруд Бортницької станції Україна взяла зовнішній кредит у Японії. Сума — 108,193 мільярдів японських єн (це близько 970 мільйонів доларів) терміном на 40 років під 0,1 % річних із пільговим періодом 10 років на оплату тіла кредиту. Єдиною умовою, яку висунули японці, стало 30% суми від загальної вартості будівельного контракту на товари та послуги, які постачаються із Японії. Нині японське агентство міжнародного співробітництва «Джайка», котре виступає кредитором від Уряду Японії, офіційно погодило усю тендерну документацію.
За словами Віталія Яреми, першого заступника голови Київської територіальної організації партії «БПП «Солідарність», який був одним із головних організаторів і учасників переговорів із японцями, оновлена станція допоможе покращити екологію столичного регіону та забезпечить нові робочі місця. На реалізацію проекту реконструкції Бортницької станції аерації передбачено 6 років.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031