Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Олесницьке озеро чекає благоустрою і нового господаря


Олесницьке озеро чекає благоустрою і нового господаря
Найбільше озеро Борисполя та навколишня територія понад два роки приводяться до ладу. Завершення благоустрою біля водойми переносилося двічі. Коли нарешті фінішують роботи, запитували «Вісті».
Земляні роботи із розчистки дна та укріплення меж Олесницького озера проводилися ще у 2017 році, роботи із благоустрою почалися у 2018 році. Тендер на їх виконання виграла компанія одного з місцевих підприємців Олександра Сича — ТОВ «Трест Бориспільсільбуд». Активно приводити до ладу Олесницьке почали навесні 2018 року. На День міста (15 вересня) владою було анонсовано відкриття оновленої зони відпочинку, але це був фальшстарт. Завершити заплановане згідно договору до грудня 2018 року компанії так і не вдалося, дату відкриття перенесли досі на невизначений термін.
Під благоустроєм водойми називали такі облаштування: острів посеред озера із пішохідним містком та бронзовою Русалкою, викладена бруківка, пляжна територія (окремо для малечі та дорослих) з катамаранами на прокат; під висадженими деревами — лавочки, велосипедна доріжка по периметру та парковка.

Встигли зробити
До початку зими довкола Олесницького проводилися земельні роботи: встигли насипати острів посеред озера, облаштувати піщаний пляж. Для укріплення берегу водойми засипали берму, встановили бетонний місток та пандус, які ведуть до озера через вузький канал.
На острові нині є пішохідна доріжка із тротуарної плитки, кілька яскравих зонтиків та лавочки; довкола озера — доріжка, заасфальтовано стоянку, є цегляний туалет, оздоблений кахлями.

Віддадуть в оренду
Коли пощастить втілити в реальність план із окультурення озера, міська влада планує здати осучаснену за бюджетний кошт територію водойми в оренду.
«Щоб на Олесницькому озері був порядок, потрібен хазяїн. Тому після завершення робіт із благоустрою хочемо передати територію в оренду на конкурсній основі», — розповідає заступник міського голови Микола Корнійчук.

Але виникає запитання: чи не стане оренда перепоною для вільного відпочинку громадян, чи не обнесуть зону відпочинку парканом (подібні випадки є у міському парку відпочинку). Тобто, чи прописуватиме міська влада чіткі умови договору оренди, про який термін оренди та яку оплату за неї йдеться, чи вивчалася думка громади щодо ідеї із бізнесом біля озера — поки відповідей немає.

Планують доробити
Станом на 21 березня роботи із благоустрою Олесницького досі не поновлено. Керівництво ТОВ «Трест Бориспільсільбуд» причини зволікання не називає. Міські чиновники кажуть, що завадою є погодні умови — земля не встигла просохнути. Говорять і про затримки із фінансуванням: потрібні кошти, які з бюджету досі не виділено. Микола Корнійчук до цього факту ставиться лояльно та переконує, що благоустрій продовжиться.
«Гроші будуть виділені. Також ми змінили дещо проект, наприклад, велосипедну доріжку вирішили заасфальтувати та розширити до 2 метрів, а зонтики замінити на більші», — розповідає про деталі.

Щодо скульптури Русалки, заступник голови пообіцяв, що її таки встановлять, але в останню чергу.

Нова весна — старі обіцянки
Коли точно завершаться роботи із благоустрою Олесницького, ніхто не знає. Корнійчук прогнозує, що до кінця травня, але не гарантує, що купальний сезон застане територію озера повністю оновленою. І той факт, що купатися у озері буде можна, є вкрай сумнівним. Наприклад, минулого літа згідно санітарних вимог в усіх без винятку водоймах Борисполя купатися було заборонено, про це повідомила Держпродспоживслужба після проведених аналізів води у них. У міськраді не приховують, що в Олесницьке виведено каналізаційні труби від кількох приватних будинків. Чи вияснив відділ контролю за благоустроєм, звідки вони прокладені, та чи проведено роботу із порушниками, відповіді теж немає.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Віталій 22 березня 2019 15:10
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Відвідавши територію озера був в великому розчаруванні. Чому й досі такий солдепівській підхід??? Починаючи від вивіски на території закінчуючи зонтиками в піску. Це просто жесть! Витрачаються такі кошти, а підхід до справи в роках СССР. Хто проектант? Чому така бездарність?
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031