Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Замість зеленої зони будуть гаражі?


Замість зеленої зони будуть гаражі?
Пристрасті навколо зеленої зони на перехресті бориспільських вулиць Франка — Широка, відданої депутатами під гаражне будівництво, досі не вщухають.
Нагадаємо, земельна ділянка, де за генеральним планом Борисполя має бути зелена зона, уже поділена на частини та недавнім рішення міськради віддана під будівництво індивідувальних гаражів (всього 13). Мер міста Анатолій Федорчук наклав вето на рішення депутатів, та воно було подолане на позачерговій сесії 13 березня 2019 р. більшістю — 25 депутатських «за». Деякі з обранців, аргументуючи свою позицію за виділення землі під гаражі, запевняли, що так звана «зелена зона» не є зеленою, бо там немає насаджень, тобто дерев. Опоненти ж зазначали, що про висаджування зелених насаджень на землях комунальної власності має дбати міська влада, і невідомо, чому досі цього зроблено не було, — натомість там чагарники. У кількох метрах від спірної ділянки — дитячий і спортивний майданчики, озеро Вигон, що є місцем відпочинку та змагань із зимового хокею.
Місцеві активісти та представники ГО «Прозоро» вважають, що останнє рішення депутатів було прийняте не на користь мешканців і прогнозують, що на цьому місці може з’явитися черговий комерційний об’єкт.
Із метою недопущення можливої «оборудки» небайдужі підготували колективне звернення до прокуратури, яке підписали 322 особи. Головна мета звернення, яке подане 27 березня — не допустити погодження проектів землеустрою компетентними органами, оскільки їхній зміст суперечитиме генплану міста — тоді вилучення зеленої зони не буде, вважають активісти, і рішення ради буде «незаконними наміром». Якщо ж погодження відбудеться, вони обіцяють через суд повернути зелену зону у комунальну власність та просити прокуратуру надати правову оцінку діям депутатського корпусу.
Крім того, ГО «Прозоро» до Головного управління Держгеокадастру у Київський області направлено листа з проханням утриматися від погодження проектів землеустрою, які будуть надані їм «новоспеченими» власниками ділянок.
На ім’я міського голови Анатолія Федорчука подане звернення з проханням створити робочу групу, що визначить зелені зони, які потрібно зберегти та захистити від привласнення, та в подальшому зареєструвати право власності на них за територіальною громадою м. Бориспіль, а контроль за цільовим використанням та охороною важливих для міста земель має вести спеціальна комісія.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031