Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Площа до Великодня: Фонтан «по колу» і торішні яйця

Фонтан

Із настанням стабільного весняного тепла і відсутності заморозків у нічний період, Європейська площа Борисполя готова до сезонної зміни декорацій.
Поки на головному фонтані ще змонтовані металеві конструкції із світлодіодною підсвіткою, але комунальники чекають владної команди зняти їх, щоб запустити великий фонтан.

«Щороку ми вмикаємо головний фонтан 1 травня, але цьогоріч Паска 29 квітня, то доведеться запустити його раніше, до свята», — ділиться із «Вістями» планами Микола Корнійчук, перший заступник міського голови.

За його словами, технічний стан системи фонтану ще не перевіряли, для переобладнання водограю із зимового режиму на літній потрібно 4 дні. Микола Корнійчук пояснив, що фонтан працює як замкнена система: вода прокручується «по колу», для обеззараження вона проходить через фільтри та додається гіпохлорид натрію.
«Воду замінюємо раз на місяць: відкачуємо, чи чистимо спеціальним водним пилососом, якщо потрібно — замінюються фільтри», — розповідає керівник.

За його словами, утримання водограю за сезон обходиться міському бюджету в 300 тис. грн. Графік роботи фонтану не зміниться — він буде ввімкненим із 10.00 до 23.00. Корнійчук повідомив, що замість декоративної конструкції «сніжинка», що красується біля прапорів перед міськрадою, буде встановлене світлодіодне яйце, яке куплене торік, також встановлять і наявні великодні яйця без підсвітки.
«Нових декорацій до Великодня-2019 не буде, усі прикраси торішні, — говорить співрозмовник. — Купувати нове не планували свідомо, щоб уникнути спекуляцій типу «хтось, на чомусь і бездоказово, але відмиває бюджетні кошти».

Вуличні гірлянди, якими досі оздоблені дерева на Європейській площі, до свят комунальники знімати не будуть, вони залишаться на літній сезон, бо це, кажуть у міськраді, трудоємкий процес і спричиняє псування недешевого оздоблення. Щодо будиночків, які виконували функцію Різдвяного містечка, то Великодніми вони не стануть, оскільки міська влада не планує організацію святкової весняної ярмарки.
«Будиночки після Паски перевеземо в одну із міських зон відпочинку для облаштування. Можливо, до якогось із озер, це питання ще обговорюється», — заявив Корнійчук.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031