Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Деталі замовного вбивства бориспільця в Баришівці


У ніч на 5 травня вбито заступника начальника Баришівського відділення поліції, Антона Павленко. Медики швидкої допомоги, що прибули на місце злочину, не змогли зупинити кровотечу, спричинену пострілом, їхні спроби врятувати чоловіка були марними.

Деталі замовного вбивства бориспільця в БаришівціТрагічна подія сталася у місцевому кафе «Маестро», де чоловік відпочивав з друзями та святкував свій День народження (2 травня йому виповнилося 32 роки) та народження первістка, що народився у переддень трагедії. Святкування вже закінчувалося, і в кафе залишалися лише Антон з колегою та господар. Коли Павленко вийшов на терасу, снайпер вистрілив у нього із автомата Калашникова та поцілив у шию.

Бориспілець Вадим Тусь, двоюрідний брат загиблого поліцейського, розповів «Вістям», що Антон Павленко народився та ріс у Борисполі. Навчався у школі №6, де вчителювала його мама. Був товариським хлопцем і вчився гарно — закінчив школу із золотою медаллю. Служити у правоохоронних органах було його мрією, тому після школи вступив до Луганського державного університету внутрішніх справ. Після випуску став оперуповноваженим служби боротьби з економічною злочинністю в Баришівському РВ ГУМВС України. Двічі служив в зоні АТО, а в 2015 році був призначений заступником начальника Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП в Київській області.

Вадим Тусь розповів, що мав місце конфлікт з криміналітетом — у Антона було багато ворогів, бо він мав принципову позицію щодо нелегального бізнесу в місті. Відомо, що цей замах був не першим: у грудні минулого року у чоловіка біля будинку стріляли із мисливської зброї. Йому пощастило: коли пролунав постріл, Антон нахилявся за ключами, що впали. Куля потрапила в ніс, але він вижив, хоч і втратив частину носа. Після замаху він не їздив в темну пору доби сам, лише у супроводі поліцейських. Вдома теж були підвищені заходи безпеки — батько, що переїхав жити до сина, ретельно перевіряв територію будинку перед кожним його приїздом. Через конфлікт із кримінальним світом, а також постійні погрози Антон Павленко планував звільнення: в серпні цього року він мав піти на дострокову пенсію — мав таке право після тривалої служби в органах правопорядку. Хотів зайнятися чимось цивільним, не пов’язаним із роботою, бо переживав за рідних.

Наразі поліція області здійснює оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння даного злочину. У Київській області проводиться спецоперація «Сирена». За фактом вбивства поліцейського відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Похорон Антона Павленко відбудеться в Борисполі 8 травня о 13 годині на кладовищі на вул. Суворова.

«Вісті» висловлюють співчуття родині та близьким покійного.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031