Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Розбірки через тендер на мамограф


На сайті державних закупівель ProZorro 23 травня розміщено інформацію про переможця торгів на постачання мамографа для КНП «ББЛІЛ». Реакція громадськості не лишилася осторонь.

1 березня 2019 року КНП «ББЛІЛ» оприлюднено оголошення про заплановану купівлю мамографічної системи з функцією томосинтезу. Передбачена вартість обладнання — 14 млн грн.

23 травня між КНП «ББЛІЛ» та переможцем торгів ТОВ «Медгарант» підписано договір на постачання обладнання, його вартість — 13 млн 200 тис. грн. Але купівля отримала противників — активістів обурила ціна.

Депутат Київської облради Олександр Мефодій, заручившись підтримкою секретаря Бориспільської міської ради Ярослава Годунка та ГО «Народний контроль», взялися за аналіз тендеру по мамографу. 17 травня Мефодій направив депутатське звернення до правоохоронних органів (ДБР, НАБУ, управління захисту економіки ( УЗЕ) Київської області та до обласної прокуратури) щодо невідповідності  технічних характеристик запропонованого учасником тендеру товару.

«На мій погляд, ТОВ «Медгарант» як учасник тендеру та переможець закупівлі, ухилився від подання достовірної та повної інформації щодо запропонованого їм обладнання та представив неправдиву та невідповідну документацію від виробника. Фактично кимось було замінено відповідні розділи та сторінки технічного документу виробника матеріалами рекламного змісту або взагалі незрозумілого чи сумнівного походження. У висновку — пропозиція ТОВ «Медгарант» не відповідає умовам тендерної документації», — повідомив депутат обласної ради.

Відповідь не забарилася

Як повідомив Олександр Мефодій на своїй сторінці в Фейсбук 28 травня, на його ім’я надійшла відповідь від прокуратури, де зазначено, що на основі його звернення порушено кримінальну справу за ч.2 191 ККУ. «За результатами розгляду мого звернення 27 травня Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР. Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено СВ Бориспільського ВП ГУНП в Київській області, тож процедуру закупівлі зупинено», — розповів Мефодій.

Стаття 191 ККУ ч 2 «Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем» карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031