Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Згурівському районі землю бійців АТО віддали для ведення фіктивного фермерського господарства


У Згурівському районі землю  бійців АТО віддали для ведення фіктивного фермерського господарства

Прокуратура Київської області повернула у державну власність земельні ділянки площею 70 га, які призначені під будівництво для учасників АТО, однак незаконно були передані для ведення фіктивного фермерського господарства.

Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури з’ясовано, що Головним управлінням Держземагентства у Київській області, з численними порушеннями вимог чинного законодавства, передано жителю Черкаської області земельні ділянки державної власності загальною площею 70 га в оренду на 49 років для ведення фермерського господарства на території Згурівського району.

Крім того, прокуратурою виявлено, що орендар із Черкаської області на вищевказаних земельних ділянках самостійно фермерську діяльність не здійснював, а передоручив обробляти землю іншій особі.

Загальна вартість вказаних земель складає майже 2 млн гривень.

Реагуючи на виявлені порушення, Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури пред’явлено позовну заяву, яка задоволена у повному обсязі.

За результатами судового розгляду суд, погодившись із доводами прокуратури, визнав недійсними накази Головного управління Держземагентства у Київській області та договори оренди землі, а також зобов’язав орендаря повернути з незаконного користування земельні ділянки державної власності.

Варто зазначити, що у 2014 році вищевказані земельні ділянки резервувалися під будівництво для учасників АТО Згурівського району та мають стратегічне значення для районного центру.


Прес-служба прокуратури Київської області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031