Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Держрегулювання цін на продукти в Україні скасують назавжди?


Держрегулювання цін на продукти в Україні скасують назавжди?
Днями Міністерство економічного розвитку і торгівлі буде рекомендувати керівництву держави визнати результати пілотного проекту по відміні держрегулювання цін на продукти харчування із 15 соціальних категорій товарів, що діяв в Україні з 1 жовтня минулого року, вдалим і ввести його на постійній основі.

Зрозуміло, як зауважують незалежні експерти, від такого кроку виграють виробники та рітейлери, а от споживачі, на жаль, укотре зазнають тиску. Тим часом, як зізнаються деякі співвласники торгових мереж, насправді двадцятирічна схема з регулюванням цін, на яку ностальгійно кивають сьогодні українці, була корумпована і, по суті, не працювала. Узагалі, для адекватного рівня цін, як зауважують аналітики, найголовнішим було б те, аби антимонопольні комітети виконували свою роботу, вчасно присікаючи монопольні змови і обкладаючи порушників величезними штрафами.

Українці, отримавши свою мінімалку і заплативши за комунальні послуги, намагаються хоча б виживати на ті копійчини, що у них залишились. При цьому вони геть не розуміють, чому їм усіляко намагаються втовкмачити в голови неминучу тенденційність подорожчання продуктів, одягу, взуття, ліків, бензину, що пов’язане буцім з ростом курсу долара, тоді як він на місці і навіть трохи подешевшав?

Зоряна МУСІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031