Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Шлях до храму. Переяславські громадські слухання-2017


Шлях до храму. Переяславські  громадські слухання-2017

З 31 січня по 22 лютого в мікрорайонах Переяслава пройшли традиційні щорічні громадські слухання, на яких міський голова Тарас Костін звітував про діяльність владної команди, а мешканці міста піднімали питання про проблеми, які їх хвилюють. Зі стислим викладом мерівського звіту читачі газети мали змогу ознайомитися в попередньому номері. Короткий огляд проблемних питань і відповідей очільника міста пропонуємо вашій увазі.

Важливим питанням є ремонт напівзруйнованого містка через Трубіж у районі Лагерів. Він знаходиться на балансі Трубізького управління водного господарства. У відповідь Тарас Костін відбувся загальними фразами про те, що цю проблему слід вирішувати спільними зусиллями. Жителі міста вказували на неналежне посипання тротуарів піскосумішшю. Її слід би наносити після того, як приберуть сніг, щоб не утворювалася снігопіщана каша.

Висловлювалася думка і про те, що грейдерування вулиць належного ефекту не дає. Їх варто посипати доменним шлаком, як це робилося раніше. Взагалі жителями традиційно чимало уваги приділялося ремонту вулиць. Зокрема, «незлим тихим словом» згадувалася калюжа на вул. Гостинній. Мер пообіцяв ліквідувати це неподобство, поставити дорожні знаки та обладнати вулицю «лежачими поліцейськими».

Також традиційно жителі багатоповерхівок нарікали на роботу ВУЖКГ. До честі його керівника Олександра Слюсаря, з проблемами мешканців він був знайомий і багато з них пообіцяв виправити найближчим часом.
Присутні на слуханнях просили мера вплинути на перевізників, щоб на міських маршрутах водії видавали пасажирам квитки. Порушувалося й питання регулярного сполучення центру міста з ТТС.

Ставили переяславці й актуальні питання про долю центральної районної лікарні після проведення медичної реформи. Головний лікар Володимир Якименко присутніх заспокоював, запевняючи, що ЦРЛ залишиться, більше того, можливо, навіть зміцниться її матеріальна база.

Відповідаючи на запитання жителів, міський голова обіцяв відремонтувати пам’ятник на братській могилі підварського кладовища, обов’язково поновити написи номерів рейсів та часу їх відправлення на табличках біля автобусних зупинок. Тарас Вікторович повідомив, що минулого року уряд не виділив коштів на виконання закону про пільгові перевезення пасажирів. Нині ці обов’язки покладені на місцеві ради. Розглядається питання, яким чином і в яких обсягах будуть здійснюватися пільгові перевезення в році поточному.

Дуже хвилює містян велика кількість бродячих собак. Керманич міста їх заспокоював, запевняючи, що в міському бюджеті передбачені кошти на їх стерилізацію, тож через кілька років безпритульних тварин у місті значно поменшає. Щодо стихійних сміттєзвалищ, то чіткої відповіді про боротьбу з ними присутні на слуханнях не отримали. Як і реакції на неякісне, на думку мешканців, вивезення сміття, зокрема, з мікрорайону Солонці. Зате Тарас Костін пообіцяв, що найближчим часом нарешті буде оголошений конкурс щодо офіційної оренди території між будинком на вул. Набережній, 4 та Даринком. Нині там функціонує незаконна стоянка автотранспорту.

Вдруге на громадських слуханнях були проведені й так звані «сигнальні» голосування за повернення місту історичної назви. Вперше це робилося на минулорічних слуханнях. Тоді, нагадаю, більшість присутніх висловилася за Переяслав без додавання «Хмельницький». Проте Тарас Костін чомусь втратив інтерес до цього питання і на порядок денний сесійних засідань його не виносив. Зробив це лише через кілька місяців на вимогу однієї з депутатських комісій. Тоді для повернення місту історичної назви «Переяслав» не вистачило кількох голосів. Цьогоріч на слуханнях жителі знову «сигнально» голосували і знову висловилися за перейменування.

Мікрорайон Борисівка в місті вважається депресивним. Школи тут немає, дитсадка також. Маршрутка ходить рідко. Окрасою та гордістю мікрорайону є Борисоглібська церква, побудована в історичному місці вбивства київського князя Бориса його конкурентом Святополком Окаянним. До цієї культової споруди ходить багато місцевих та приїжджих вірян. Жителі Борисівки просили владу хоча б відремонтувати дорогу до храму. Тарас Костін пообіцяв. На черговій сесії ради ремонт дороги був включений до програми благоустрою.

Слід сказати, що переяславці не виявили великої зацікавленості в громадських слуханнях. Чи це через байдужість до життя міста, чи через зневіру в здатності влади ефективно реагувати на виклики сьогодення, сказати важко.

Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031