Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Геннадій Зубко: До 2025-го у 40% будинків має відбутися термомодернізація


Геннадій Зубко: До 2025-го у 40% будинків має відбутися термомодернізація

До 2025 року у 40% будинків має відбутися термомодернізація. Сьогодні у середньому один квадратний метр будинку споживає 180 КВт щороку. Ставимо за мету витрачати 60-80 КВт», - наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю «Громадському радіо».

За його словами, 2017-й повинен бути ключовим для встановлення 100% будинкового обліку. «Облік дає не зменшення споживання, а справедливо нараховує енергію, що споживають громадяни. Тому водночас ми закликаємо, що першим кроком домогосподарство має встановити індивідуальний тепловий пункт», - зауважив Геннадій Зубко.

«Найбільший ефект починається із регулювання подачі тепла в будинок. Друге — утеплення місць загального користування. І утеплення безпосередньо – всередині. Наступними кроками роботи буде додаткове впровадження можливостей застосування відновлюваних джерел енергії», - зазначив Геннадій Зубко.

На його думку, у центрі реформи енергоефективності має бути споживач. «Сьогодні практично все законодавство ми об’єднали навколо інтересів споживача. Зокрема щодо можливості управління своїм майном, обирати через конкурс кращих постачальників послуг, залучати кошти і технічну підтримку», - зазначив Зубко.

Він вважає важливим питанням врегулювання законом прав споживача з точки зору комерційного обліку. «У центрі уваги має бути споживач, який повинен отримати бонус – зменшення споживання тепла. Споживач диктує умови на ринку, бо він платить. Аби ця ціна була справедливою, потрібно сформувати на ринку умови поведінки надавача послуг», - зазначив Геннадій Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031