Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Як підвищити імунітет?


Як підвищити імунітет?
Про те, як можна дієво і без таблеток займатись профілактикою грипу та гострих респіраторних захворювань, розказала постійний експерт відомої телевізійної передачі, шанований у нас і за кордоном нуропат, фітотерапевт, автор понад 20 книг Олена Віталіївна Світко.

Днями у столиці рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції вже перевищив епідеміологічний поріг. Про це заявив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко. За його словами, захворюваність спостерігається серед усіх вікових категорій населення, проте найбільше хворіють школярі. Так, зауважив чиновник, тільки у Києві вже захворіли 7152 дітей шкільного віку. Школи ж деяких інших міст, зокрема Борисполя, вже закрито із понеділка на карантин.

«Алло, лікарю!» наразі є досить потужною платформою народної довіри, адже, зателефонувавши у студію, де консультують професійні лікарі і травники-цілителі, можна відразу ж отримати відповідь на своє питання. Так, нещодавнім гостем медичного ток-шоу в прямому ефірі, що на каналі «Тоніс», була відомий лікар-нуропат Олена Світко. Вона відповідала на питання глядачів щодо профілактики і боротьби з ГРВІ, у тому числі звертаючись до багатовікового досвіду наших предків. Йшлося і про дітей, і про дорослих.

Налягайте на квашенину, морси й... елітну плісняву
Так, аби не захворіти, найперше лікар порадила приділяти посилену увагу носові (систематично, скажімо щоранку, промивати носову порожнину слабким розчином морської солі чи фізрозчином), аби дихання було вільним і повним, адже порушення носового дихання призводить до отримання організмом меншої кількості кисню, що в результаті виливається у головні болі, швидку стомлюваність, а, отже, і податливість організму до хвороб у цілому. Оскільки фізичний стан організму залежить від його насиченості вітамінами та мікроелементами, про їхнє вчасне постачання треба думати якомога раніше. Скажімо, якщо немовлятам у нас заведено давати свіжі соки (головне джерело органічних кислот) хіба з уведенням прикорму, то насправді важливо його додавати по краплині-дві у денний чай уже навіть з двомісячного віку, а то і раніше, як це роблять, скажімо, за кордоном, зауважила лікар. Дорослим можна приготувати такий оздоровчий напій: до склянки гарячої води додайте столову ложку яблучного оцту, крапельку йоду і зовсім трішки меду. Яблучний оцет у такому вигляді буде не лише підвищувати імунну систему та боротися з вірусами, але й розсмоктувати камінці. До речі, за кордоном, традиційний дитячий денний чай розбавляють іще й ройбушем (рослина із родини бобових), де він є дуже популярним. Цей вид чаю, окрім великої кількості корисних мікроелементів, є й джерелом натурального тетрацикліну, що перетворює його на чудовий і смачний антибактеріальний засіб. Також дієвими народними засобами для підвищення імунітету, окрім квашених продуктів (капуста, черемша, яблука), є традиційні для нас, українців, цибуля і часник, які бажано споживати щодня у невеликій кількості. Але часто буває, що через специфічний запах і смак діти категорично відмовляються вживати ці продукти в їжу. Тут можна схитрувати: розкласти на блюдечку розрізані (або пропущені через часникодавку) зубчики чи шматочки цих овочів. Поширення у повітрі їхніх ефірних олій буде працювати на імунітет не менше. До слова, досить хорошим профілактичним засобом є гриби. Так, якщо 2-3 тижні поспіль доросла людина просто буде тушкувати гриби і потроху їх споживати, до неї не чіплятиметься ніякі вірусні інфекції, тому що підвищуєтсья імунна система. Вгазалі, всі гриби мають імуномодулюючу дію, — зауважила пані Олена. — Навіть сири з пліснявою (йдеться про елітні блакитні сири). Ну і повноцінне харчування, звісно ж. А це, крім соків, іще і бульйони, і всі-всі можливі вітаміни, адже коли організм насичений вітамінами, а також, коли добре працює кишечник і жовчний міхур, імунна система теж добре протистоїть
захворюванням.

А от для стабілізації роботи кишечника, як правило, всі лікарі на ніч радять споживати хоч якісь кисломолочні продукти, оскільки ті борються з гнильними бактеріями, які, як виявляється, і отруюють весь наш організм, ослаблючи його. Однак, якщо комусь з певних причин не бажано вживати кисломолочне, кишечник також добре очищають печені яблука і висівки.

Повертаючись до противірусної терапії, варто зауважити, що її несуть організмові морси з усіх видів ягід. Але, як зауважила лікар, важливо завчасно думати, як їх правильно заготовити. — В ідеалі, — зауважує Олена Віталіївна, — всі ягоди на зиму треба заморожувати, бо так вони найкраще зберігають вітаміни, або пересипати медом чи цукром, як це робили ще наші бабусі. А от у вигляді варення, коли відбулась термічна обробка високою температурою, кількість вітамінів уже мізерна. Я, наприклад, найпоширеніший у нашій місцевості противірусний засіб — малинове варення, ніколи не варю, всі ягоди лише заморожую.

«Зірочку» — під ніс, алое — на язик!
Сьогодні батьки з важким серцем відпускають дітей до школи чи садочка, адже там, у соціумі, концентрація вірусів та бактерій максимальна. Чи можна додатково захиститись? На цей випадок лікар порадила змащувати носик і всі акопунктурні зони евкаліптовою олією чи олією чайного дерева, що мають протимікробну дію. Таким же бар’єрним засобом може слугувати відома іще з радянських часів «Зірочка» (або, скажімо, нинішня оксолінова мазь). Утім, якщо інфекція все ж потрапила всередину, що робити, аби не бігти до аптеки за дорогими ліками, що, між іншим, часто мають ще й досить сумнівну якість? Отож, у вас вже є температура, головний біль, а деколи, особливо у маленьких діток, ще й жахливий біль у вухах?

— Від болю у вушках дуже помічне насіння льону, — зазначила лікар-нуропат. — Його я використовувала іще для своїх дітей. Для цього льон прогрівають і, зсипавши у мішечок, прикладають до вуха. Можна навіть немовлятам. Також його приймають і всередину у вигляді відварів, бо він має бактеріологічні властивості. А взагалі, у кожної мами має бути у вазончику така рослина, яку в народі називають «вухо-горло-ніс». Іншими словами, це звичайнісінька герань, у листі та стеблі якої міститься дуже багато ефірних олій. Тому, коли болять вушка, можна сильно зім’яти сам листочок і просто ввести його у раковину вушка. Або купіть ефірну олію герані в аптеці і, крапнувши кілька крапель на ватку, обережно вставте у вушко.

Людей часто цікавить, що робити, коли з появою температури тіло слабне і з’являється лихоманка, голова просто розколюється та ще й кашель дере у грудях? І якщо із кашлем впорається чай зі звичайнісінького подорожника, то на випадок головного болю і слабкості організму від грипу лікар поділилась дуже старовинним, але дієвим рецептом. Візьміть кілограм груш, помийте і варіть їх 40 хв., не очищуючи, у 0,5 л води. Зварені груші пропустіть через сито. В отриману грушеву масу додайте 1 ст. л. дрібно змеленого кореня імбиру, 1 ст. л. мускатного горіха і 2-3 ст. л. меду. Вживати по чайній ложці. В ідеалі, цю масу треба додатково запивати травами, скажімо, чаєм із базиліку. Як зауважила нуропат, ця рослина має не лише спазмолітичну, заспокійливу, бактерицидну, антисептичну дію, але до всього ще й швидко знижує температуру. Проте, якщо головний біль уже хронічний, у цьому випадку допоможе розхідник (собача м’ята). Це дуже проста трава, однак вона лікує понад 40 хвороб! І насамкінець — чудовим вітамінним напоєм, який активує захисні сили організму, є чай зі звичайнісіньких хвойних голочок на ніч. Також треба розжовувати натщесерце невеликі шматочки алое.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031