Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Житель Березані у суді переміг ПАТ «Київоблгаз»


Житель Березані у суді переміг ПАТ «Київоблгаз»

Березанцю Віктору Саченку вдалося перемогти монополіста — ПАТ «Київоблгаз»: більше півроку тривала судова тяганина. Березанський міський суд виніс рішення на користь споживача. Тепер потрібно домогтися, аби газовики виконали рішення суду.

Усе почалося в лютому минулого року. Працівники Баришівської дільниці ПАТ «Київоблгаз» відправили газовий лічильник Саченків на перевірку.

Експертиза нібито виявила несанкціоноване втручання у роботу облікового механізму. Монополіст вимагав сплатити штраф понад 5 тис. грн, а також 1,5 тис. грн за експертизу лічильника та придбати прилад обліку природного газу. Віктор Саченко вирішив відстоювати свої права у Березанському міському суді. 11 січня 2018 року Березанський міський суд скасував акт–розрахунок необлікованого об’єму та обсяги природного газу і його вартість від 18 травня 2017 року, наданий ПАТ «Київоблгаз», відповідно до якого родині Саченків довелося б сплатити газовій компанії 5065,10 грн, та зобов’язав монополіста за власний рахунок встановити лічильник газу в будинку позивача. 11 лютого рішення суду набрало чинності. Віктор Володимирович не приховує задоволення: йому вдалося перемогти монополіста, який прагнув нажитися на його родині.

Але ПАТ «Київоблгаз» до цього часу не виконав рішення суду. Нового лічильника ніхто не встановив, а «куби» Саченкам нараховуються відповідно до середньодобового споживання за аналогічний період попереднього року. Свого часу родина утеплила будинок, сподіваючись заощадити на опаленні, втім зекономити не вийшло.

— Нарахування вартості спожитого газу проводиться відповідно до середньодобового споживання за аналогічний період попереднього року. При цьому не враховується температурний режим відповідних років, — каже Віктор Володимирович. — Наприклад, температурні показники протягом жовтня — грудня 2017 року були плюсовими, а у 2016 році у жовтні були морози і споживання газу було більшим. Скажімо, при проведенні розрахунків у жовтні — грудні 2017 року враховується середньодобове споживання газу за попередній період 2016 року, що не дає можливості споживачеві зекономити на опаленні.

Родина Саченків готова далі боротися за свої права та домогтися від газовиків виконання рішення суду.
— Раджу всім, хто опинився у такій ситуації, як ми, відстоювати права, — каже Віктор Володимирович. — Звертайтеся до народного депутата (наприклад, мені допоміг народний депутат Павло Різаненко), до НКРЕКП, суду, адже всі судові витрати будуть за рахунок учасника, який програє процес. Якщо ви праві, то закон на вашому боці.

Тетяна СОЛОВЙОВА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031