Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Позачергова сесія у Борисполі: землю пригальмували, газові протести підтримали


Позачергова сесія у Борисполі:  землю пригальмували, газові протести підтримали

4 березня за поданням Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука була скликана позачергова сесія Бориспільської міської ради. Приводом для її проведення стало «вето», накладене міським головою на одне із рішень, прийнятих депутатами на 23 сесії міської ради.

У ході розгляду земельних питань депутати підтримали питання «Про затвердження проекту землеустрою та передачу безоплатно у власність земельної ділянки обслуговуючому кооперативу «Гаражно-будівельний кооператив «Бориспільський» для колективного гаражного будівництва по вул. Ясна, 18 у м. Бориспіль (землі житлової та громадської забудови)», і саме на це питання міський голова наклав вето. А щоб депутати, відповідно до закону, мали змогу подолати це «вето», і була скликана позачергова сесія.

Паралельно до порядку денного були внесені ще два питання, що виникли у зв’язку із резонансом, який викликало введення НКРЕКП абонплати за газ. Але вони не обмежувалися проблемами абонплати, зачіпали питання стосунків із газопостачальниками значно ширше.

Голосування відбулося, але депутати не мали шансу подолати вето. Адже на сесії був присутній тільки 21 депутат, тоді як для подолання вето необхідна підтримка 2/3 депутатського корпусу. Та і у такому складі бориспільські обранці не були одностайними. «За» було 14 голосів, «проти» — 1, «утрималися» — 3. Тож вето міського голови набуло законної сили.

Над цим питанням ще працюватимуть юристи, щоб знайти законний і прийнятний для всіх вихід. Але вільні 40 соток, які були у складі заветованої земельної ділянки, свого власника набудуть тільки через аукціон.
Депутати Бориспільської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка та від партії «Батьківщина» подали пропозицію від міської ради звернутися до Президента, і не лише до нього, з приводу ситуації із введенням грабіжницької абонплати за користування газовими мережами. Зверніть увагу, що нонсенс існує ще й у тому, що мережі свого часу будувала не тільки держава. Багато мереж були побудовані за кошти самих абонентів і передані на баланс газопостачальникам безкоштовно. А тепер отримувачі послуг вимушені платити за користування ними?
Секретар міської ради Ярослав Годунок зачитав текст звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про скасування рішення НКРЕКП щодо введення абонплати за користування газовими мережами. Також у списку установ, до яких запропоновано спрямувати звернення — Генеральна прокуратура України та Національне агентство з питань запобігання корупції. Депутати підтримали це звернення одностайно.
Паралельно Ярослав Годунок озвучив проблему з якістю газу. З цього приводу надходить дуже багато скарг, бо газ частенько буває у нас не блакитним, а червоним пальним, із неприємним запахом та значно гіршою якістю. Разом було запропоновано вимагати від газопостачальників орендної плати за користування землею, у тому числі охоронними зонами, де проходять газові мережі. Це питання розділили на два.

У зверненні до Кабінету Міністрів України щодо контролю якості газу депутати просять назвати незалежні організації, які мають право здійснювати контроль якості газу. Бо сьогодні газопостачальники контролюють самі себе.

Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031