Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Бориспільщині завершується будівництво школи мистецтв


На Бориспільщині завершується будівництво школи мистецтв

У селі Велика Олександрівка Бориспільського району завершується будівництво школи мистецтв і ремесел. Культурно-освітній заклад для дітей працює ще з 1990 року, проте не має власного приміщення. Педагоги долучають учнів до прекрасного світу мистецтва в орендованих приміщення загальноосвітніх шкіл району.

Недобудований багатоповерховий будинок музичній школі передали ще 1998 року. Та зведення саме школи (на основі довгобуду) розпочалося у вересні 2016. Введення в експлуатацію будівлі Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел планується до кінця цього року. За словами директора Наталії Юріївни Посісеєвої, у новому приміщенні, окрім мистецьких класів для дітей, буде зала для репетицій хорової капели ім. Павла Чубинського, яка базується при школі, а також оркестрова студія для занять обласного академічного оркестру Академії мистецтв. І, звичайно, концертна зала для виступів.

Колишній директор Олександр Зюзькін, який протягом чверть століття мріяв про відкриття великої сучасної музичної школи для сільських дітлахів, помер у грудні минулого року. Тож, можливо, школа носитиме саме його ім’я.

Адже Олександр Дмитрович, композитор, Почесний громадянин Бориспільського району, створив не лише школу мистецтв і ремесел у селі Велика Олександрівка (1990 рік) з багатьма філіями, а й організував відому в Україні і за кордоном народну академічну хорову капелу ім. Павла Чубинського.

Лариса ГРОМАДСЬКА, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031