Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Через аеропорт "Бориспіль" канадець намагався вивезти антикваріат


Через аеропорт "Бориспіль" канадець намагався вивезти антикваріат

Прикордонники завадили громадянину Канади вивезти із України антикваріат.

Коли поруч бойові хрести фашистської Німеччини, радянська медаль «За оборону Севастополя» та монети царської Росії – інколи це є передвістям протоколу про порушення митних правил.

Працівники Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» запобігли незаконному вивезенню старовинних нагород та монет через митний кордон України.

7 радянських медалей, 5 нагрудних німецьких знаків у вигляді хрестів та 8 старовинних монет, серед яких є срібні, все - 1876-1937 років карбування (виготовлені в царській Росії, РРФСР, СРСР, довоєнні рейхсмарки) намагався незаконно вивезти за межі України громадянин Канади, який для проходження митного контролю обрав спрощену систему – «зелений коридор». Саме цим іноземець заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за межі митної території України.

На момент проходження митного контролю дозвільних документів на право переміщення через митний кордон України даних товарів громадянин не мав, до перетину «білої лінії» до інспекторів митниці не звертався та митної декларації не заповнював.

Цікаво, що до проходження митного контролю він звернувся до стійки митної консультації та отримав роз’яснення щодо правил переміщення через митний кордон України даних нагород та монет, однак потім, як виявилося, отриману консультацію від митників проігнорував.

Зазначені товари переміщувались без ознак приховування. Зі слів громадянина Канади, виявлені предмети належать йому особисто.

Складено протокол про порушення митних правил. Монети та ногороди (серед яких «Медаль «За победу над Германией в Великой отечественной войне 1941-1945», «Медаль «Партизану Отечественной Войны», «За оборону Севастополя», «Медаль Материнства», бойові хрести фашистської Німеччини, срібні довоєнні копійки РРФСР і СРСР та рейхсмарки тощо) вилучено до винесення судом рішення у справі. Подальша експертиза встановить їх культурну та історичну цінність.

Довідково: своїми діями пасажир порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, яким обмежено переміщення культурних цінностей через митний кордон України відповідно до Закону України № 1068-ХІV, від 21 вересня 1999 р., та Інструкції Міністерства культури і мистецтв України № 258 від 22.04.2002 р.

ГУ ДФС у Київській області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031