Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільський шаховий клуб «Поєдинок» - місце зустрічі малят-інтелектуалів


Бориспільський шаховий клуб «Поєдинок» - місце зустрічі малят-інтелектуалів

Ще у далекому листопаді 1980 року відкрився шаховий клуб «Поєдинок» Бориспільського міського центру спорту. Через 3 роки він буде святкувати своє 40-річчя. Чим живе клуб сьогодні?

Всього у клубі займаються близько 90 дітей шкільного віку. Приходять грати у міських шахових змаганнях та чемпіонатах міста і студенти (колишні наші вихованці), і ветерани-шахісти (кому вже за 80 років). Особливо приємно бачити, коли на різноманітних турнірах поряд із сивими ветеранами грають наші юні шахісти.
До речі, вихованці нашої шахової секції посідають призові місця на міських, обласних, а також на міжнародних шахових фестивалях. У цьому році на Міжнародному шаховому конкурсі «Київська весна — 2017» дебютували 4 наших юних шахісти. Майже усі вони набрали по 5 очок. Серед них Дитюк Роман (НВК «Гімназія «Перспектива», 4 клас) і Трофимчук Андрій (НВК «Гімназія «Перспектива», 5 клас). А ось Продун В’ячеслав (НВК «Ліцей «Дизайн-освіта», 1 клас) набрав навіть 6 очок.

Трушко Анастасія (ЗОШ №6, 2 клас) виграла ІІІ місце серед дівчат у своїй віковій категорії. Добре виступили наші учні і на багатьох змаганнях із швидких шахів у м. Біла Церква, які проходили у лютому цього року. Золоті медалі у своїй віковій категорії вибороли: Продун В’ячеслав та Трушко Анастасія (серед дівчат). Срібну медаль завоювала Дзюбенко Ганна (ЗОШ №1, 3 клас).

Слід зазначити, що найкращими серед наших юних шахістів зараз є Андрій Трушко (ЗОШ №6, 5 клас) та його молодша сестра Анастасія. Майже на усіх змаганнях як по місту, так і на обласних, вони виходять у лідери. Чудову майстерну гру цього року продемонстрував Андрій і на Світовому шаховому чемпіонаті серед школярів у м. Ясси (Румунія). Тут хлопець посів п’яте місце серед 76 учасників турніру і став дипломантом цього визначного шахового форуму, на якому нагороджувалось шість призових місць першої десятки.

Цікаво і змістовно грають на міських змаганнях шахового клубу Дзюбенко Анна (ЗОШ №1, 3 клас), Стецюк Олександр (НВК «Гімназія «Перспектива», 6 клас), Криворот Богдана (ЗОШ №1, 5 клас), Мельник Вероніка (НВК «Гімназія «Перспектива», 6 клас), Юнель Данило (ЗОШ №1, 5 клас), Гайдук Андрій (ЗОШ №6, 2 клас), Гаріна Катерина (НВК «Гімназія «Перспектива», 1 клас), майже всі вони мають дипломи та медалі Бориспільського міського центру спорту. Готуємо їх до турнірів спільно із Григорієм Приймаком.

Відвідуємо ми разом із вихованцями і дитячі садочки, де 5-6-річним дошкільнятам розповідаєм про цікаву шахову гру, назви та ходи шахових фігур. Малюкам ці зустрічі дуже подобаються і нерідко через деякий час батьки приводять діточок до нашого клубу.
А клуб у нас зараз чудовий: світлий інтер’єр, нові шахи, шахівниці, нове обладнання і електронні годинники. Тут дійсно створені усі умови для того, щоб підняти шахову майстерність наших учасників на найвищий рівень. Я пишаюсь учнями, їхніми досягненнями. Будемо раді познайомити інших із оновленими шаховими класами. Наші двері завжди відчинені для усіх бажаючих дівчат та хлопців, які раді займатися цим, мабуть, найінтелектуальнішим видом спорту. А нашим юним шахістам та їхнім родинам бажаємо відмінного навчання, здоров’я та майбутніх щасливих перемог.

Тренери разом з вихованцями та їхніми батьками щиро дякують усім, хто посприяв оновленню шахового клубу, особливо, Федорчуку Анатолію Соловйовичу і Костянцю Миколі Петровичу, директору Бориспільського міського центру спорту.

Присвята
Учителько моя, я знову йду до Вас...
То думкою, то серцем лину мрією...
Про Вас я часто думаю
У свій вільний добрий час,
Ви, як зоря, у класі нам яснієте...
Учителько моя, Ви ясна доле,
Як рідна мати нас у клас ввели...
Навчили розуміти мудрість шахів,
І хліб святий навчили берегти,
Посіяли у серці мудрі зерна
І засвітили розуму вогні.
Велика щира вдячність
Вам від мене
І щирий Вам уклін
За всі учбові дні...

Подвійне свято відбувалося влітку минулого року. Відзначали у Борисполі 50-ий Міжнародний День шахістів по-особливому: 20 липня 2016 року тут відбулося грандіозне відкриття основного шахового клубу, який виховує першорозрядних шахістів.

довідка
Галина Іванівна Кривошеіна — тренер шахової секції Бориспільського міського центру спорту, неодноразовий призер обласних змагань із шахів серед жінок. Працює на тренерській посаді із шахів більше 20 років — із вересня 1996 р.


Галина КРИВОШЕІНА,
фото Людмили ГАЙДУК

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031