Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На колегії Бориспільскої РДА говорили про вшанування пам'яті воїнів, поліцію, львівське сміття та ситуацію в Бортничах


На колегії Бориспільскої  РДА говорили про вшанування пам'яті воїнів, поліцію, львівське сміття та ситуацію в Бортничах

19 червня голова Бориспільської РДА Дмитро Воронін провів чергове засідання колегії райдержадміністрації.

За її результатами затверджено низку питань та надано доручення щодо особливо важливих районних заходів.
Члени колегії заслухали доповідь начальника управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Наталію Паніну про доповнення до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Бориспільського району на 2017 рік. Йшлося про утеплення фасадів шкіл та дитячих садків, облаштування об’єктів соціальної та культурної галузі.

Дмитро Воронін, зокрема, додав, що в центрі с.Старе біля приміщення сільської ради заплановано облаштувати Алею Слави учасників Антитерористичної операції, Героїв України, наших земляків. «На місці проводитимуться заходи загальнодержавного значення на знак великої шани до українських військовослужбовців, які героїчно загинули в боях за Батьківщину та тих, хто сьогодні, нехтуючи власним життям, мужньо тримає оборону на сході країни», — зауважив Дмитро Олександрович. Орієнтовна вартість об’єкту: близько 1 млн грн.

Очільник Бориспільщини звернувся до керівників бюджетних установ та сільських голів з проханням надати пропозиції та зауваження до вищезазначеної програми з метою подальшого розгляду на сесії районної ради.
Під час обговорення техногенно-екологічної ситуації на території Бориспільського району перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Солдатенко констатував про переповнення мулових полів Бортницькою станцією аерації та загрозу затоплення навколишніх територій сільських рад.

У зв’язку з цим Дмитро Олександрович доручив підготувати лист-клопотання до Київської облдержадміністрації з проханням звернення до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо виділення коштів на реконструкцію Бортницької станції аерації.

Переповнені мулові поля, які розташовані на території Ревненської сільської ради і обслуговуються Бортницькою станцією аерації, є серйозною екологічною загрозою для більшої частини району. Тому заходи щодо недопущенню її ускладнення в 2017 році є вкрай важливими та необхідними на сьогоднішній день.

Крім того, гострим лишається питання несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ та попередження скидів львівського сміття на території району. Очільник Бориспільщини настійливо рекомендував правоохоронним органам та сільським радам тримати цю проблему під контролем. Іванківський сільський голова Анатолій Тур, у свою чергу, запропонував розробити чіткий механізм вивозу несанкціонованого сміття з територій населених пунктів району.

Начальник Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Гудіма доповів про криміногенну ситуацію в району. За його даними, у порівнянні з періодом 2015-2016 років, рівень злочинності в поточному році суттєво зменшився. На часі — збільшення кадрових ресурсів в місцевому відділі поліції, відкриття патрульного пункту в с.Вишеньки, розширення мережі відеоспостереження в селах.
Про хід виконання Програми розвитку системи освіти Бориспільського району на 2016-2018 роки доповів начальник відділу освіти Микола Каськів. Він повідомив, що в кожному навчальному закладі будуть проведені поточні ремонти різного ступеню складності та обсягів за рахунок районного бюджету.

Протягом 5 років заплановано добудова їдальні Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст., будівництво дитячих садків у с. Вишеньки, Сошників, Щасливе, Велика Олександрівка, шкіл у с. Чубинське, с. Щасливе та добудова приміщень ЗНЗ у с. Проців, с. Гора.

На виконання Програми енергозбереження до 1 січня 2018 року в навчальних закладах будуть здійснені заходи з переоснащення джерел освітлення, які використовують лампи розжарювання.

Учасники колегії також обговорили кадрові питання: шляхи стимулювання до праці молодих фахівців освітньої та медичної галузей, забезпечення державних установ високопрофесійними кадрами, зміцнення кадрового потенціалу райдержадміністрації.

Бориспільська районна державна адміністрація Київської області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031