Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Попереду незвідана даль, позаду — протоптана стежка: бориспільські випускники попрощалися зі школою


Попереду незвідана даль, позаду — протоптана стежка: бориспільські випускники попрощалися зі школою

Сонячний червневий день видався по-особливому світлим й окриленим, адже 329 юних, красивих і натхненних бориспільців вирушили в життєву дорогу, залишивши у шкільних стінах безтурботність, наївність та наповнене незабутніми спогадами дитинство.

Медалі для інтелектуалів
Попереду незвідана даль, позаду — протоптана стежка: бориспільські випускники попрощалися зі школою

Свято юності, краси й успіхів розпочалося урочистим прийомом медалістів у міського голови. Традиційно повагу до молоді Борисполя, яка крокувала до інтелектуального Олімпу стежинами багаторічної праці, перемог і творчих відкриттів, засвідчували оплесками, квітами та найщирішими побажаннями.

Із 41 потенційного відмінника статус найрозумніших підтвердили 34. Єдиний навчальний заклад у місті, де усі випускники довели знаннями, що їхні медалі заслужені — ЗОШ № 3. У інших школах після підсумкової атестації або знижувався ранг медалей, або зменшувалася кількість медалістів.

Разом із 18 «золотими» і 16 «срібними» медалістами на сцену актової зали міської ради піднімалися їхні батьки, не приховуючи, що пишаються своїми дітьми, в яких втілення любові та надії, продовження власних батьківських сподівань.

Цікаво, що цьогоріч серед інтелектуальної еліти міста лише один юнак-медаліст — Владислав Скоробрехов із ЗОШ № 6. Владислав — спортивна зірка навчального закладу: переможець змагань із легкої атлетики, волейболу, баскетболу. «Вістям» медаліст зізнався, що гордий за себе, за батьків, які прищеплювали любов до навчання: «Відчуваю себе щасливим, але водночас є й відчуття ностальгії за шкільним життям, яскравими моментами, які ми пережили з однокласниками». На думку Владислава, цілеспрямованість, впевненість у своїх силах допоможуть втілити мрію — стати професіоналом ІТ-технологій, що є життєвою метою хлопця.

Коли всі медалі, грошові винагороди та подяки батькам було вручено, до слова запросили винуватців свята — Наталію Марченко, Марину Лубкіну, Владиславу Вишнякову. З вуст дівчат пролунало чимало теплих слів на адресу викладачів, директорів закладів, представників влади міста. Знаково, що вони наголосили: «Ми горді тим, що є випускниками міста Борисполя!»

Вулицями крокувала краса
Попереду незвідана даль, позаду — протоптана стежка: бориспільські випускники попрощалися зі школою

Розкішні сукні, вишукані зачіски, елегантні костюми… Святкова хода продемонструвала: випускники Борисполя можуть втерти носа будь-яким зіркам шоу-бізу. Перешкоджали грації хіба що підбори. «Не проблема!» — вигукували дівчата і впевнено знімали туфлі, підкорюючи босоніж шлях до стадіону «Колос», який на один вечір перетворився на подіум. Юнаки теж не розгубилися, допомагали випускницям-чарівницям притримувати шлейфи суконь і навіть були готові носити своїх королев випускного балу на руках.

Гордість міста віншували на «Колосі»
Попереду незвідана даль, позаду — протоптана стежка: бориспільські випускники попрощалися зі школою

Святкова програма на «Колосі» зазнала змін ще з минулого року. Довгі промови та концертні номери дещо скоротили, тож хронометраж дійства складав 40 хвилин. У цей час вмістилося все: і вітальні слова очільника міста й начальника управління освіти і науки Тетяни Чернойван, і музичні подарунки, і урочисті моменти.

За гарною традицією, саме під час святкової програми найкращому випускнику року вручають премію імені Павла Чубинського Бориспільської міської ради. Володаркою цьогорічної премії стала неодноразова переможниця міських, обласних олімпіад і творчих конкурсів Валентина Устьянцева з НВК «Гімназія «Перспектива» імені В. Мономаха. Валя відома у нашому місті як призер всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України та призер всеукраїнської учнівської олімпіади з біології.

До слова, вже третій рік поспіль премію ім. П. Чубинського отримують саме випускники «Перспективи».
Цьогоріч у місті з’явилася ще одна нагода відзначити найкращих випускників: Галина Бабенко з НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» ім. П. Чубинського отримала максимальну кількість балів на ЗНО з української мови та літератури. Всього найважливіший іспит на 200 балів в Україні склали 5 випускників, і Галина — одна з них.

«Одразу, як я побачила свій результат, мене охопило враження, що я глянула не туди. Думала, може, це якась помилка. Мене переповнювали радість і хвилювання одночасно, — розповідає Галя «Вістям». — Звісно, дуже приємно з гордістю казати: «У мене 200 балів!» Та насамперед це результат наполегливої праці. Я готувалася до іспиту сама, без репетиторів. З 8 класу здобувала перемоги в олімпіадах з української мови та літератури на обласному рівні. Вважаю, що це зіграло мені на руку. Дуже допомогли викладачі Олена Миколаївна Захарченко та Лідія Григорівна Новосад. Сьогодні мені сумно прощатися з однокласниками та вчителями, які за 11 років стали справжніми друзями». Порада від Галини Бабенко для старшокласників: «Готуйтеся до ЗНО вчасно, не лякайтеся, не хвилюйтеся і вірте у себе!»

Попрощалися з дитинством кульками і вальсом

Попереду незвідана даль, позаду — протоптана стежка: бориспільські випускники попрощалися зі школою

Яскравим моментом було символічне прощання з дитинством. Відомі мультяшні персонажі Міккі та Міні Маус, Лунтік, Дональд Дак та маленька дівчинка-Дитинство, роль якої виконувала Олена Калініченко, разом із ведучими заходу Дариною Пономарьовою та Марією Гаврилюк відпустили в небо кульки, а з ними — побажання собі на майбутнє.

Новою чудовою родзинкою міського свята «Випускник-2017» став прощальний вальс. На червону бігову доріжку стадіону до танцю спустилися з трибун усі охочі випускники. Неабияк натхненно танцювали вальс директори шкіл зі своїми вчорашніми учнями. На жаль, більшість випускників посоромилися долучитися до танцю. Хочеться вірити, що ця новинка приживеться і в наступному році стане видовищною традиційною окрасою свята.

Золоті медалісти
НВК «Гімназія «Перспектива»
ім. В. Мономаха:

Гетало Дарина
Устьянцева Валентина
Ліцей «Дизайн-освіта»
ім. П. Чубинського:
Бабенко Галина
Росінська Катерина
Слободська Дарина
Танасой Карина
Фуженкова Дар’я

НВК ім. Костянтина Могилка:
Гудзь Анна
Лубкіна Марина
Цимбал Ірина

ЗОШ № 1
ім. Юрія Головатого:

Бойко Марія
Черньонок Наталія

ЗОШ № 3:
Рожкова Александра
Сусленко Катерина

ЗОШ № 6:

Манюк Олена
Марченко Наталія
Муравська Анна

ЗОШ № 8:
Вишнякова Владислава

Срібні медалісти

НВК «Гімназія «Перспектива»
ім. В. Мономаха:
Костюкова Аліна
Масло Марина
Ярмак Олександра

НВК ім. Костянтина Могилка:
Качан Анастасія
Лошицька Катерина
Сиротіна Аліна
Шокола Юлія
Ярема Анастасія

ЗОШ № 6:
Боровик Анастасія
Глущенко Олександра
Пономарьова Дарина
Скоробрехов Владислав

ЗОШ № 8:
Гаврилюк Марія
Діхтяр Анастасія
Павлюк Олена
Саргсян Мері

Стипендіати Бориспільської міської ради:

Устьянцева Валентина
Нестеренко Денис

Ольга ОГНЯНИК, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031