Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Олександр Парценко: «Наразі головне захистити титул чемпіона Бориспільського району»


Олександр Парценко: «Наразі головне захистити титул чемпіона Бориспільського району»

Чемпіонат Бориспільського району з футболу вважається одним із найсильніших на Київщині. Яскравим футбольним представником є одна з найамбітніших команд цього регіону ФК «Алекс» (Велика Олександрівка) — чемпіон району останніх двох сезонів і лідер цьогорічних перегонів.

У недалекій перспективі сільські футболісти планують дебютувати і в чемпіонаті Київської області. Про минуле, сьогодення та день завтрашній розповідає президент ФК «Алекс» Олександр Парценко.

— Громадська організація «Футбольний клуб «Алекс» був створений у 2009 році, — починає нашу розмову Олександр Іванович. — Після реєстрації клуб відразу ж заявився для участі в чемпіонаті Бориспільського району. Потрібно сказати, що футбол на території, яка підпорядкована сільській раді Великої Олександрівки, був популярним завжди. Великоолександрівська сільська команда диктувала футбольну моду у районі у 80-90 роках минулого століття. Цьому сприяло вигідне географічне сполучення (поруч Київ), стабільна фінансова складова місцевих підприємств. У 2015 році ми вперше стали чемпіонами Бориспільського району у вищій лізі, а наступного року захистили цей титул. Цього сезону постараємось втретє поспіль стати кращою командою Бориспільщини. Є у нашій клубній колекції також інші звитяги, зокрема, завойовували Кубок і Суперкубок. Взимку вдало виступаємо у футзальних змаганнях: ставали чемпіонами району, вигравали Кубок м. Бориспіль та району.

— Сільська рада допомагає команді?
— Так, наша команда відчуває підтримку сільради Великої Олександрівки на чолі з Галиною Миколаївною Шевченко, яка в міру своїх можливостей допомагає нам.

— Який, на вашу думку, сьогоднішній рівень чемпіонату Бориспільського району?
— Досить пристойний. Можливо рівень нашого чемпіонату поступається Києво-Святошинському, але йдемо попереду багатьох інших районів. Більшість команд показують солідну гру. У чемпіонаті Бориспільщини грає багато відомих постатей. Зокрема задіяні колишні футболісти бориспільського «Борисфена» Олександр Гончар, Андрій Онікієнко та Роман Литовчак, які свого часу грали у вищій лізі чемпіонату України.

— Розкажіть, будь ласка, про інфраструктуру «Алекса».
— Домашні матчі проводимо у Великій Олександрівці на типово сільському стадіоні, який реконструювали. Крім того, до послуг команди — газон зі штучним покриттям, на якому проходять тренувальні заняття.

— Хто тренує команду?

— Що стосується наставника команди, то у нас тренерський тандем — Олександр Парценко та Вадим Махортов. Вадим — це справжній патріот рідного краю, багато робить для розвитку місцевого футболу. Тренує дорослий склад «Алекса», сам виходить на поле, як капітан команди, виховує юну зміну. З такими людьми не страшно зазирнути у день завтрашній.

— Основу «Алекса» складають місцеві футболісти?
— За «Алекс» виступають переважно місцеві футболісти, або ті ж, хто родинно поєднався з нашими населеними пунктами. Наприклад, Владислав Лупашко, який нині захищає кольори кропивницької «Зірки», народився у Бєлгород-Дністровському, одружився у Великій Олександрівці. У вільний час Влад із великим задоволенням одягає футболку «Алекса».

— Чи є у команді колишні професіонали?
— Так. Нам допомагають Юрій Перін, який грав за «Шахтар» (Свердловськ), «Гірник» (Кривий Ріг), «Інгулець» (Володимирівка). Також Вадим Жук (ФК «Львів», «Десна» (Чернігів), Роман Дорогань («Борисфен» (Бориспіль)), «Рось» (Біла Церква), Павло Карлов («дубль» київського «Арсеналу», «Нафтовик» (Охтирка), Андрій Свириденко («дубль» «Арсенал» (Київ)).
Останній рубіж «Алекса» захищає ще один колишній гравець дублюючого складу столичних «канонірів» Роман Шоколенко, який свого часу тренувався разом з Віталієм Ревою, Вадимом Деонасом, Сергієм Погорілим. Взагалі у Романа досить цікава футбольна біографія. Він навіть побував на перегляді у команді російської ФНЛ «Луч-Енергія» (Владивосток), багато пограв на аматорському рівні на Київщині. Зокрема виступав у чемпіонаті Обухівського району у складі козинського «Кристалу» разом із Сергієм Ребровим. Про екс-наставника «Динамо» Роман говорить з теплотою, каже, що це щира людина, без будь-якої «зірковості», а ще згадує, як виграв у нього ящик шоколадок та соку у серії одинадцятиметрових ударів.
Грає за «Алекс» і ще одна цікава постать В’ячеслав Алейнічев, який, як тренер, виховав у дитячій футбольній школі «Атлет» гравця київського «Динамо» Олександра Андрієвського.

— Чи приділяють у селі увагу розвитку дитячо-юнацького футболу?
— Звичайно. У нас вибудована футбольна піраміда: доросла команда, фарм-клуб, чотири різновікові дитячо-юнацькі колективи. Підростаюче покоління постійно бере участь у районних і обласних змаганнях. Усього футболом займається близько 60 дітей, з якими плідно працює Вадим Махортов.

— Чи не думаєте у найближчі роки заявитися для участі у чемпіонаті Київської області?
— Думаємо, але коли саме дебютуємо в обласному чемпіонаті, точно не скажу. Наразі головне захистити титул чемпіона Бориспільського району.

Валерій ГІРЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031