Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Срібні дзвіночки» привезли «срібло»


«Срібні дзвіночки» привезли «срібло»

Дитячий хор «Срібні дзвіночки» Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел (філіал с. Кучаків) привіз «срібло» із міжнародного фестивалю «Kiten Art Time», що відбувався у Болгарії упродовж 16-23 липня.

Цьогоріч фестивальний творчий табір «Разом», на базі якого відбувався фестиваль, святкує ювілей — п’ятиріччя свого проекту, а тому організував для дітей найбільш яскраве літо з усіх попередніх. На території комплексу пройшло 10 творчих фестивалів, під час яких, окрім демонстрації власних талантів, діти-учасники, вже визнані кращими у своїх категоріях на різноманітних фестивалях у рідній країні, отримали нагоду зустрітися на автограф-сесіях та численних майстер-класах із зірковими гостями табору, відомими діячами культури і шоу-бізнесу, що приїхали спеціально на цю подію. Сама конкурсна програма відбувалась на території міста Кітен. А от гала-концерт і нагородження переможців, після масштабної святкової ходи всіх багаточисельних любителів співу і танців до головної сцени у центрі, був у місті Приморсько.

Діти Бориспільщини, до речі, чи не найбільш юні серед усіх учасників 9-го тамтешнього фестивалю цього літа, на конкурс «Kiten Art Time» повезли 4 пісні: «Шиємо чоботи коту» (слова В. Болдиревої, музика Т. Шутенко), «Немає України без калини» (слова Г. Клок, музика М. Ведмедері), а також «Коли матуся співає пісню» та «Пісня про Кобзаря» (слова і музика Н. Май), які були виконані в різні дні конкурсної програми. Нагадаю, дві останні пісні зі списку наприкінці цьогорічної весни принесли хористам I місце на ХІІ Всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі-фестивалі «Kiev Art Time 2017» (академічний вокал, змішана вікова категорія).

Утім, ця поїздка стала можливою лише завдяки батьківським коштам. Всі письмові звернення активістів батьківського комітету учнів-хористів «Срібні дзвіночки» до Бориспільської районної ради, Бориспільської районної державної адміністрації, а також до Київської обласної державної адміністрації з проханням профінансувати повністю чи частково цю дитячу поїздку на конкурс зазнали фіаско. Після тривалих «переадресацій», батьків повідомляли, що кошторисом того чи іншого відділу фінансування «вищезгаданого заходу не передбачено» чи щось подібне. При цьому батькам так чи інакше рекомендували припинити стукати у двері влади і шукати грантодавців самотужки деінде.

Варто зауважити, у фінансовій допомозі школярам не відмовив лише голова Кучаківської сільської ради Микола Миколайович Дженжебір, передавши від спонсорів 5 тисяч гривень. Батьківський комітет вирішив освоїти їх таким чином: виготовити табличку і футболки з логотипом хору. А кошти, що залишилися після цього, пішли на здешевлення дитячої ознайомчої екскурсії з Болгарією.

«Дякую всім батькам за підтримку. Будемо вчитися і рости разом!» — розчулено прокоментувала новий знаковий здобуток своїх юних вихованців Ольга Олександрівна Вінтовкіна, керівник хору.

Здобуток «Дзвіночків» для Бориспільщини не єдиний. Так, наприклад, сольна участь у «Kiten Art Time» принесла самій Ользі Вінтовкіній I місце (вокал, 17 і більше), а Третяк Владиславі і Петльовській Вероніці (також співали у когорті «Дзвіночків»), вихованкам Центру розвитку дитини «Країна мрій», II і III місце (вокал, 7-9 років).
У найближчих планах «Срібних дзвіночків» підготовка до участі в Міжнародному фестивалі дитячої творчості «Bohemia stars», який відбудеться в жовтні у Чехії. Крім цього, хор отримав запрошення взяти участь у фестивалі в Ізраїлі, що відбудеться в квітні 2018 року.

Валентина ОЛІЙНИК, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031