Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Життя Бориспільського РП «Київобленерго»


Життя Бориспільського РП «Київобленерго»

Вже давно ми звикли жити не за законами природи, а за власними: автономне опалення у будинках, нелімітоване водопостачання, вогонь від кнопки на газовій плиті. Та чи надовго такого винахідництва вистачить?

Минуло трішки більше століття, як в Україні з’явилося електропостачання. Спочатку його започаткували у великих містах, де світло вмикали лише на деякі проміжки часу і напруга була вкрай низькою. Тому людям ще довго доводилось користувалися гасовими ліхтарями.

Появу перших електричних лампочок пам’ятають бориспільські старожили. Бабуся Настя, якій вже 92 роки, розповідає, як усі раділи, коли з’явилося світло у домівках. Каже, що це було чимось незбагненним, незрозумілим та водночас таким потрібним для них.

Сьогодні ж ми не уявляємо свого життя без електроенергії. І коли вона відсутня, нас охоплює паніка і навіть настрій погіршується. Але останній буревій, що пронісся Борисполем у минулі вихідні, показав усім нам, що закони природи сильніші за людські. Тож внаслідок тієї бурі водночас майже по всьому місту було відсутнє таке потрібне нам світло.
Для працівників Бориспільського РП «Київобленерго» роботи в ці дні вистачало, навіть приїздили на поміч бригади з районів, що навколо. І попри нарікання від деяких місцевих жителів, бригади електриків досить мобільно змогли впоратися із наслідками стихії. Та чи завжди лише негода змушує нас запалювати свічки у домівках?
У Борисполі люди частенько відчувають на собі незгоди у роботі місцевих енергопостачальників. Перш за все, це часте вимкнення світла. У РП нам пояснюють, що напруги не вистачає або щось зламалося у трансформаторі. А ще нерідко бувають перепади у напрузі, і від цього вже страждаємо не лише ми, а і наша домашня техніка. Та людям добитися відшкодовувати таких збитків, зазвичай, нереально. Хоча законодавством і передбачено такі механізми. Адже завжди є аргументи проти — то самі винні, бо увімкнули одразу кілька пристроїв, або ж наша провина в тому, що маємо більше потужності, ніж вказано у документах.

— Та хто ж ці потужності підключав до наших домівок? Самі електрики говорили, що за окрему плату — окремі додаткові кіловати, — з обуренням розповідає місцева жителька, яка тепер має безліч клопоту з низькою напругою.
А це проблеми для нашого міста, і в РП це підтверджують. Навіть більше. Цього тижня на нараді у міського голови керівник Бориспільського районного підрозділу Київобленерго Микола Борзяк заявив, що настає повний розвал системи енергопостачання. І це не лише у Борисполі, а й по всій Україні. Державні РП влада віддає у приватні руки, а це може негативно вплинути на всю систему енергетики країни. І за кілька років у нас є всі шанси знову освітлювати свої домівки свічками та ліхтарями.

Та і це ще не все. Сьогодні у РП Борисполя не вистачає працівників. Люди просто не хочуть іти на таку тяжку роботу, отримуючи мізерну зарплатню електрика лише у 5 тисяч гривень. Також вкрай потрібен головний інженер. Вже тривалий час його роботу виконує чи не увесь колектив Бориспільського РП «Київобленерго».

«Прошу і закликаю усіх місцевих жителів до спільних дій!» — заявив керівник підприємства Микола Іванович Борзяк під час обговорення наслідків стихії на плановій нараді у Бориспільського міського голови. Йдеться про насадження дерев під лініями електропередач, особливо це стосується приватного сектора. На своїх подвір’ях люди часто висаджують дерева прямо під електричними дротами, не замислюючись про наслідки. А дерева за цей час виростають, і потім, під час сильного вітру, гілля падає на електродроти, провокуючи замикання та обриви.
Тому, дійсно, це є неабиякою проблемою, яка перешкоджає роботі працівників РП. А для нас це створює незручності у побуті. Тож і справді потрібно добре подумати, де краще висадити дерево на своїй приватній ділянці.
А поки у РП шукають нових працівників і вирішують актуальні робочі питання, ми можемо насолоджуватися життям при світлі. Та слід пам’ятати про межі дозволеного, це стосується і потужностей, які ми використовуємо в помешканнях.


Тетяна ХОДЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031