Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Бориспільському районі виявлено незаконне видобування піску


У Бориспільському районі виявлено незаконне видобування піску

У п’ятницю, 8 вересня, Бориспільскою місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками поліції та Управлінням захисту економіки по Київській області, у рамках розслідування кримінального провадження, проведено ряд обшуків за місцем видобування піску, а також на товаристві, яке здійснює вказану діяльність і в головного бухгалтера.

У ході досудового розслідування встановлено, що на території Бориспільського району, в межах Глибоцької сільської ради, функціонує піщаний кар’єр, яким на праві оренди володіє одне з товариств та здійснює видобування піску. Видобутий пісок застосовували в якості матеріалу для благоустрою, рекультивації та планування площадок Гартівського родовища площею 27,3 га.
У Бориспільському районі виявлено незаконне видобування піску

У 2015 році на товаристві була проведена планова перевірка, під час якої встановлено порушення, у тому числі, відсутність гірничного відводу. Наказом Державної служби геології та надр України дію спецдозволу на видобування піску зупинено і не відновлено. Втім, встановлено, що протягом 2016 року товариством незаконно здійснювався видобуток піску, що порушує встановлені правила охорони надр та створює небезпеку для довкілля.

Під час проведення слідчих дій на кар’єрі виявлено та вилучено 2 автівки із піском, екскаватор, а також вилучено документацію стосовно діяльності вказаного підприємства.

За місцем проживання головного бухгалтера товариства під час обшуків виявлено та вилучено пістолети, автомати, велику кількість патронів.
У Бориспільському районі виявлено незаконне видобування піску

Досудове розслідування триває.

Боротьба із незаконним видобуванням піску в Київській області триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031