Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Нововведення у вороньківській школі


Нововведення у вороньківській школі

Уже другий рік поспіль гостинно відчиняє двері для учнів опорний навчальний заклад «Вороньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів», створений на базі однієї з найбільших шкіл Бориспільщини. Першого вересня за парти сіли 451 учень не лише з Воронькова, а й з Кийлова та Головурова.

Свято першого дзвоника у Воронькові було незвичайним, цікавим і багатолюдним. Приходять до своєї альма-матер колишні випускники і вчителі-пенсіонери, односельці і гості, аби зустрітися з друзями, приводять до рідної школи своїх дітей та онуків.

Та хочеться звернути увагу на те, що Вороньківська школа завжди вирізнялася запровадженням нового, сучасного і в освіті, і у вихованні. Цього року в освітньому закладі є також декілька важливих нововведень.

«STEM-центр»
У школі відкрито сучасний інформаційний «STEM-центр», де діти вивчатимуть природничі та технічні науки. Кабінет знаходиться в одному комплексі із шкільною бібліотекою. «Це новий підхід для освітніх послуг. Сучасна дитина хоче отримувати освіту у різний спосіб. Є діти, які читають підручники. Є діти, які здобувають знання більше з електронних носіїв: мереж Інтернету, з планшетів. Ідея відкриття такого центру полягає у тому, щоб інтегрувати шкільну бібліотеку з класичними книгами і надсучасними методами отримання інформації, — наголосив директор школи Сергій Валерійович Марченко, який провів екскурсію для батьків. — Кабінет обладнано сучасними комп’ютерами, які підключені до мережі Інтернет. Центр можна використовувати на уроках інформатики як читальний зал бібліотеки, як кабінет для технологічних чи інженерних гуртків, як літній технологічний табір, як місце для реалізації спільних проектів з технологічними компаніями». Відкриття інформаційного центру стало можливим за фінансової підтримки депутатів Вороньківської сільської ради.

Проект «Розумники»
Окрім того, Вороньківська школа першою в районі вирішила взяти участь в експериментальному Всеукраїнському освітянському проекті «Розумники». За цією програмою будуть навчатися учні двох перших класів (а цьогоріч за парти сіли 57 першокласників!). Кабінети для наймолодших школярів облаштовані новим обладнанням (спеціальні дошки, шафи, проектори, ортопедичні парти, смарткейси для вчителів і учнів тощо), що дозволяє навчатися в ігровій формі. Вчителі 1-х класів пройшли спеціальне навчання, аби бути готовими до роботи за новою програмою.

Комплекти електронно-обчислювального обладнання «Розумники» придбані для кабінетів біології, хімії та фізики. Оновилися кабінети хімії та фізики, встановлене сучасне обладнання, спеціальні лабораторні меблі. Старшокласники тепер зможуть проводити досліди з хімії і робити фізичні вимірювання… П’ятикласники навчатимуться вже за двома профілями: філологічним і математичним.

Нарешті, в усіх кабінетах школи, окрім звичайної дошки, є й інші відображальні пристрої — телевізори або мультимедійні дошки. Майже кожний учитель отримав для роботи ноутбук. Для вивчення географії, біології та фізики придбані надсучасні пристрої — документ-камери, за допомогою яких можна спроектувати значно збільшену маленьку карту чи дрібну деталь на спеціальну дошку.

З 1 вересня до Воронькова вперше почали підвозити учнів з Головурова і Кийлова на двох шкільних автобусах, які є на балансі школи. Також нагадаємо, що з 1 вересня у Бориспільському районі відкрито ще один опорний навчальний заклад у Щасливому.

Лариса ГРОМАДСЬКА, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031